Aquest dimecres 4 de juliol una caravel·la portuguesa ha picat a un banyista a Puçol. Afortunadament ha tornat la normalitat a la platja. En el mes d’abril van començar els albiraments puntuals d’una espècie de medusa, la caravel·la portuguesa. Fenomen que va ser repetint-se en el Mediterrani pel sud de la Comunitat Valenciana.

La caravel·la portuguesa és un exemplar de picades més doloroses, habitual d’aigües més fredes i que, presumiblement, desapareixerà de les nostres costes quan la temperatura de l’aigua superi els 25 graus. Per això, s’ha reforçat la vigilància amb la revisió diària a peu de sorra i des del mar amb vehicle aquàtic. En cas de no observar-se la presència d’exemplars es mantenen les banderes grogues i de meduses per precaució. Si algun usuari de la platja descobreix qualsevol tipus de medusa ha de recordar les mesures bàsiques: no tocar-les ni en l’aigua encara que estiguin mortes en la sorra; avisar al socorrista més proper perquè prenguin les mesures oportunes; les zones al costat d’espigons poden ser més propenses a la presència d’aquesta espècie; i l’ús de crema solar i de roba lleugera ajuda a prevenir picades directes en la pell.

Els serveis de salvament i socorrisme seguiran revisant minuciosament la sorra i l’aigua abans de col·locar la bandera cada matí, i seguirà sent groga fins que la temperatura de l’aigua hagi acabat amb aquest tipus de meduses i no s’esperi la seva arribada a les nostres costes.