La UEFA rechaza iluminar el Allianz Arena de Múnich con la bandera LGTBI
El Allianz Arena de Múnich iluminado con los colores LGBTI en 2016. / TOBIAS HASE (EFE)

La UEFA no il·luminarà amb els colors de l’arc de Sant Martí l’estadi Allianz Arena de Munic en el partit de l’Eurocopa. La organització esportiva ha rebutjat la proposta de l’alcalde de la ciutat, Dieter Reiter, de projectar els colors de la bandera LGBTI.

L’objectiu de Reiter era recolzar a les persones LGTBI aprofitant la trobada de l’Eurocopa que es disputa aquesta nit (21.00 hores) entre Alemanya i Hongria. Amb la projecció de la bandera, es volia donar suport al col·lectiu per la llei discriminatòria que ha aprovat recentment el govern hongarès.

Aquesta llei prohibeix utilitzar en els col·legis llibres o pel·lícules que tracten qüestions de sexe i gènere, entre elles la saga de ‘Harry Potter‘. A més, també veta la participació de persones homosexuals o transgènere en l’àmbit publicitari.

Malgrat això, la UEFA ha rebutjat la proposta i s’ha declarat “política i religiosament neutral”. Asseguren que la iniciativa de Reiter té un “context polític” pel que neguen que siga una qüestió d’homofòbia.

“El racisme, l’homofòbia, el sexisme i totes les formes de discriminació són una taca en les nostres societats, i representen un dels majors problemes als quals s’enfronta el futbol avui dia”, resa el comunicat. Assenyalen que des de la UEFA consciencien a la gent que “el futbol és per a tots, sense importar qui són, d’on vénen i com juguen”.

El màxim organisme del futbol europeu ha proposat cercar “dates alternatives”. Per això, ha indicat que l’Allianz sí que podria il·luminar-se el 28 de juny (Dia de l’Alliberament de Christopher Street) o bé del 3 al 9 de juliol (Christopher Street Day a Munic). No obstant això, han remarcat que mai es projectarà la bandera en una trobada davant Hongria.