113

El Triatlò València 113, la denominació del qual (113) resulta de sumar les distàncies que es recorren en els tres segments de nade, ciclisme i carrera a peu que componen la seua modalitat de mitja distància, portarà a la ciutat els millors triatletes del panorama nacional.

Esta competició, que compta amb la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal de València, es realitza en la modalitat de no drafting, és a dir, sense la possibilitat d’anar a roda i beneficiar-se així del treball del triatleta precedent, i es desenrotlla en paral·lel sobre dos distàncies,  la Triatló de Mitja distància, que a més suposa la quarta prova de la Copa de Espanya de Triatló de Mitja Distància i la distància olímpica.  Ambdós distàncies seran vàlides per a la no drafting series de triatló.

El Triatló València 113 establirà el seu centre de coordinació i de transicions, tant “T1” com “T2”, de nade a bicicleta i de bicicleta a carrera a peu, en la platja de la Malva-Rosa, presentant com a particularitat que tots els segments es desenrotllen sobre una única volta.  D’esta manera, pràcticament durant tota la duració de la prova podrà presenciar-se l’eixida, arribada o transició d’algun triatleta.

La Fira del Corredor es durà a terme el dissabte 10 de juny des de les 15:00 a les 21:00 h. en l’esplanada de la platja de la Malva-Rosa i en ella tindrà lloc la retirada de dorsals fins a les 19:15 h. Així com una xarrada tècnica  posterior.

La carrera en si serà el diumenge 11 de juny amb l’obertura de boxs des de les 06:30h., i les eixides de les diferents categories des de les 07:30h. del matí. Es començarà amb la natació en aigües de la platja de Les Arenes sobre un circuit de 1.900 m. continuant amb el segment ciclista en un circuit 100% tancat al trànsit de 82 quilòmetres que transcorrerà des de la platja de la Malva-Rosa a la Serra de la Calderona i conclourà amb la mitja marató de la carrera a peu que es desenrotlla principalment per l’antic llit del riu Túria. La distància olímpica es desenrotlla sobre el mateix circuit amb menors recorreguts. L’entrega de trofeus de totes les categories es farà a les 15:00h.

Amb una participació superior als 850 participants, podrem comptar amb la presència d’algun dels millors triatletes del panorama nacional, com el valencià Emilio Aguayo o la catalana Anna Noguera.