La pandèmia del coronavirus continua colpejant l’economia mundial. Primer va ser el grup Inditex amb el tancament d’11 locals en la Comunitat Valenciana i ara és el torn d’H&M. El gegant tèxtil suec ha iniciat el seu pla de retallades que afectarà 30 botigues de tota Espanya. D’aquests locals, hi ha tres comerços situats a la província de València mentre es descarta tancar a Alacant i Castelló.

Segons ha fet públic el diari Valenciaplaza, les botigues afectades són les del Centre Comercial MN4; Aqua Multiespacio; i Centre Comercial El Saler. D’aquestes tres, el local d’Alfafar ja ha baixat la persiana definitivament. Va ser divendres passat 9 d’abril quan la botiga es va acomiadar de la localitat valenciana.

Els tancaments d’aquests establiments aniran acompanyats d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). Segons apunten, aquest afectarà un total de 1.100 empleats, un centenar d’ells treballadors de València. No obstant això, fins que s’execute la taula de negociació convocada per al dia 23 d’aquest mes, els dependents afectats podran acollir-se a un permís retribuït.

Mentre una de les botigues valencianes ja ha tancat, es desconeix quan ho faran les d’Aqua i El Saler. El pla d’H&M és que els tancaments siguen escalonats durant tot l’any encara que ja han avançat que podrien dilatar-se en el temps fins a 2022.

La maniobra de la companyia tèxtil respon a un canvi en el consum més enfocat a la compra online. L’objectiu d’H&M és apostar pel creixement de la seua botiga digital per a aconseguir “una organització més eficient”, segons expliquen en un comunicat. “És necessari realitzar tots aquests canvis com un pas crucial per a assegurar la sostenibilitat del nostre negoci a llarg termini”, assenyalen.