Tres terremotos agitan la provincia de Valencia
Terremotos registrados en Tous, Quesa y Navarrés. / IGN SISMOLOGÍA

La província de València ha tornat a ser sacsejada per nous moviments sísmics a les comarques de Canal de Navarrés i la Ribera Alta. En aquest cas, s’han localitzat tres terratrèmols en un interval de cinc hores durant l’última nit. Segons l’Institut Geogràfic Nacional (ING), els sismes van registrar unes magnituds de els 1,5 i els 1,7 graus en l’escala Ritcher.

El primer d’aquests terratrèmols es va produir a les 20.29 hores al nord-est del terme municipal de Quesa (Canal de Navarrés). La magnitud registrada va ser de 1,5 graus en l’escala Ritcher.

El segon dels terratrèmols va tenir lloc a les 00.09 hores en el nord del terme municipal de Navarrés. La magnitud registrada va ser de 1,7 graus i l’epicentre del tremolor va ser localitzat a 2 quilòmetres de profunditat.

El tercer i últim es va registrar a les 01.30 hores. Aquest sisme va ser localitzat al nord-oest de la localitat de Tous (Ribera Alta). La magnitud aconseguida va ser de 1,7 graus en l’escala Ritcher i es va registrar a 5 quilòmetres de profunditat.

LA COMUNITAT VALENCIANA, ZONA DE RISC SÍSMIC

Davant aquesta onada de terratrèmols, cal destacar que aquestes comarques pertanyen a la zona de major risc sísmic en tota la Comunitat. De fet, l’autonomia es troba en situació d’emergència sísmica les 24 hores del dia.

Per sort, aquests terratrèmols no han generat danys en les localitats. No obstant això, aquests sismes alerten i avisen a les autoritats. No es descarta la possibilitat que es puguen produir amb una major força i gravetat en el futur.

Per a solucionar aquesta situació, la Generalitat Valenciana i l’Institut Geogràfic Nacional (IGN) treballen braç a braç per a intentar prevenir aquests successos a través informes i mesuraments.

La detecció precoç de les sacsejades, elaboracions de plans de risc i la construcció d’edificis amb la norma de sismorresistencia són algunes de les mesures que s’estan realitzant per a prevenir tremolors d’una gran magnitud.