Les societats musicals “La Unió” i “La Primitiva”, de Llíria; “La Armónica” i “La Artística”, de Buñol; i “Santa Cecília” i “L’Ateneu”, de Cullera, s’uneixen per a promoure activitats musicals i intercanvis entre aquestes entitats capdavanteres del món **bandístico i altres societats que es vulguen sumar de la Comunitat.

Amb aquest objectiu va nàixer l’Associació Bunyol-Cullera-Llíria (G-6), que ja començat la seua marxa amb èxit amb el cicle de concerts ‘A tres Bandes’, del que ja s’han materialitzat dos concerts: un a Cullera, en el mes de juliol, i un altre a Llíria a l’octubre. Ara, mancant realitzar dos concerts més en el 2018 i dos en el 2019. El seu president, Josep Vicent Pedrola, el secretari Òscar Fernández, i el vocal Juan Palomares van estar en el programa ‘Vive las Fiestas’ de 7 Televalencia per a abordar amb detall les 5 W del projecte: què, qui, on, com, quan i per què,

Destaquen el gran valor i patrimoni que suposa per als valencians tenir entitats de la solera i el prestigi com les quals representa aquesta nova associació que agrupa a les sis bandes més guardonades i reconegudes en certàmens nacionals i internacionals.

Igualment, aquesta nova associació aprofundeix en la seua la seua voluntat de col·laboració i intercanvi de projectes, iniciatives i visió sobre l’evolució de les societats musicals valencianes, especialment en el seu vessant educatiu i pedagògica a través de les Escoles de Música i Escoles d0Educands, la dinamització i potenciació de les diferents agrupacions i la reformulació de la música de banda en les seues diferents modalitats.