EMT transporte público

L’Empresa Municipal de Transport (EMTcanviarà el final de les línies 62, 67 i 72 als voltants de l’Estació del Nord. No obstant això, la modificació encara no entrarà en vigor. L’Ajuntament de València ha avançat que el canvi es realitzarà quan finalitzen les obres de manteniment del carrer Sant Pau.

Va ser un veí del centre de València el que va denunciar l’augment d’autobusos després de la instal·lació de la llançadora del carrer Xàtiva. La protesta va quedar recollida en el Síndic de Greuges qui ara ha recomanat disminuir a contaminació acústica i mediambiental que genera l’acumulació de busos.

“La ciutadania pot estar tranquil·la. Sota la nostra supervisió el transport públic es modernitzarà. Serà menys contaminant”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

En aqueix sentit, el regidor ha agraït i celebrat “que el Síndic compartisca amb l’objectiu de continuar reduint el soroll i les molèsties del trànsit”. Un objectiu “que tots compartim i hem de realitzar sense deixar d’atendre la petició d’augmentar el servei que ofereix l’EMT a milers de veïns de València; que volen més freqüències i que els autobusos arriben al centre de la ciutat, la qual cosa és incompatible amb expulsar-los de l’entorn de l’Estació del Nord, el Mercat Central o la Plaça de l’Ajuntament”.

EL CANVI DE LES LÍNIES 62, 67 I 72

La modificació suposarà d’una banda el desplaçament del recorregut de la línia 72. Abandonarà el carrer de Sant Pau per a circular pel carrer de Periodista Azzati. Per part seua, la línia 67 ja no accedirà al centre pel carrer de Sant Vicent. Aquesta circularà pel carrer Bailèn i regularà horaris a la cantonada amb el carrer de Xàtiva. Al seu torn, la línia 62 canviarà el seu punt de regulació a l’avinguda de l’Oest.

Amb aquestes modificacions, el nombre d’autobusos que circularà cada dia per l’entorn del carrer Sant Pau es reduirà en 500 autobusos. Això suposarà una dràstica disminució de la circulació de vehicles per aquesta via. El carrer ha passat de registrar 5.061 vehicles diaris al novembre de 2019 a sol 2.441 al març de 2021.