El trenet torna a Torrent. Una exposició obri una serie d’actes per a commemorar el seu 125 aniversari. Quan un 11 de novembre de 1893 es va obrir la línia entre Torrent i Jesús a València.

Per a conmemorar esta efemèride també s’han programat activitats en les quals han participat l’Associació Valenciana d’Amics del Ferrocaril (AVAF), Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i l’Associació Torrent d’Art.

Una mostra, ubicada a l’Antic Mercat, que aborda la història del ferrocarril des dels inicis fins a l’actual xarxa de metro, i es pot visitar fins al dia 18 de novembre. I és que, el primer convoi que va eixir de la capital del Túria va arribar a la capital de l’Horta Sud i va canviar el desenvolupament del municipi.

L’exposició arranca amb una maquinària i senyals de trens, i continua en el rebedor de la segona planta amb tot un seguit de panells informatius i diferents materials: cartells, bitllets o fotografies. També, els visitants poden contemplar un gran muntatge de vies de tren, paisatges i estacions, panells informatius, maquetes de trens a escala, mòduls ferroviaris amb més de 130 metres de vies

També una sèrie de conferències seran claus per dónar conéixer la història de l’arribada d’aquest mitja de transport Una iniciativa que ha sigut ben rebuda i plena de curiositats

A Torrent, 125 anys després.