Interior de la Estación del Norte de Valencia donde acceden los trenes del servicio de Cercanías de Renfe
Interior de la Estación del Norte de Valencia donde acceden los trenes del servicio de Cercanías de Renfe

Adif executarà entre les 19.00 hores del divendres 10 de gener i les 06.00 hores del dilluns dia 13 les últimes actuacions en la infraestructura per a la posada en servei de la nova variant Vandellós-Tarragona del Corredor Mediterrani.

Estes operacions consistiran en l’enllaç de la nova variant amb les vies generals existents en una longitud aproximada de tres quilòmetres duplicant la via en este tram fins a enllaçar amb les dos vies generals del trajecte ja finalitzades, per a la seua entrada en funcionament el dilluns dia 13.

D’esta manera, quedarà fora de servei l’actual traçat de via única, entre l’àmbit de L’Ametlla de Mar i Vandellós i L’Hospitalet de l’Infant pel costat sud i l’actual estació de Port Aventura pel costat nord.

L’entrada en servei de la nova variant ferroviària Vandellós-Tarragona permetrà la connexió del Corredor Mediterrani amb la Línia d’Alta Velocitat Madrid–Barcelona–França per l’estació de Camp de Tarragona, i amb la d’ample convencional Reus-Tarragona a través del Nudo de Vilaseca.

Pla Alternatiu de Transports

Renfe ha programat un servei alternatiu per als trens de la línia R16 de Rodalies i els serveis de Llarga Distància del Corredor Mediterrani.

  • Línia R16 (Tortosa – Tarragona –Barcelona):
    • Servei alternatiu per carretera L’Ametlla de Mar – L’Hospitalet de l’Infant.
    • Tortosa – L’Ametlla de Mar: servei amb tren amb modificacions horàries en l’eixida dels trens a Tortosa per a mantenir l’horari habitual en el trajecte L’Hospitalet de l’Infant – Barcelona que també es prestarà amb tren.
  • Serveis Llarga Distància del Corredor Mediterrani:
    • Genèricament s’establirà un servei alternatiu per carretera L’Aldea – Barcelona.
    • Alguns trens no circularan. No hi ha viatgers afectats perquè no s’han posat bitllets a la venda.