Anuncian la transformación de la calle Isabel la Católica: más verde y sin aparcamiento
Vista aérea de la calle Isabel la Católica de Valencia. / Google Maps

El carrer Isabel la Catòlica de València es renovarà la pròxima tardor. Es tracta d’una actuació impulsada per l’Ajuntament de València amb la qual s’ampliaran les voreres i es crearà un passeig arbratge.

Així ho ha anunciat aquest dijous la vicealcaldessa de València i regidora de Renovació i Regeneració Urbana, Sandra Gómez, després de visitar aquesta zona amb representants de la Associació de Comerciants del Centre Històric.

Amb motiu d’aquesta visita, Gómez ha volgut agrair la labor que estan realitzant els comerciants valencians. “És un sector que s’ha vist greument afectat per la crisi i vull aprofitar aquesta visita per a reconèixer el seu esforç en un any tan difícil”. A més, la vicealcaldessa ha fet una crida a la societat perquè corresponga aquest esforç comprant en el xicotet comerç de la ciutat.

En aquesta línia, ha remarcat que “és el moment de bolcar-se amb el comerç de proximitat” i “deixar de la costat” les plataformes. Gómez s’ha sincerat reconeixent que aquest tipus de companyies “no generen teixit ni economia a la ciutat”.

UN CARRIL  I MÉS ZONA PER ALS VIANANTS

La remodelació del carrer Isabel la Catòlica tractarà de millorar l’entorn comercial dels establiments del centre. Segons ha explicat Gómez “es tracta d’un projecte que els comerciants porten anys reivindicant”.

L’obra tindrà un cost d’un milió d’euros i arrancarà a la tardor de 2021. Les obres es duran a terme en dues fases per a no interrompre la campanya de Nadal. Per això, la previsió és que el carrer estiga remodelat a principis de 2022.

La vicealcaldessa també ha assenyalat que actualment els vehicles disposen del 70% de l’espai i els vianants del 30%. Amb les obres s’invertirà la proporció en ampliar i renovar les voreres.

A més, també es crearà un passeig arbratge des de la Gran Via fins al carrer Colón. Aquest permetrà avançar en la naturalització del centre de la ciutat. La via de circulació tindrà només un carril una vegada concloga l’obra i ja no es podrà aparcar. No obstant això, han assenyalat que es resoldran els problemes que existien en la zona per a la càrrega i descàrrega.