Trànsit vol prohibir a patinets i bicis aparcar en les voreres

El responsable de Trànsit ha recordat que “hi ha nou milions de majors de 65 anys que caminen molt per prescripció mèdica"

Els patinets i les bicicletes tindran prohibit no solament la circulació sinó també l’estacionament en les voreres segons la normativa que té preparada la Direcció General de Trànsit. Així ho ha informat el director general de trànsit, Pere Navarro, en la presentació de la campanya “Per ací no puc, per ací no passe” impulsada per l’Associació de Persones amb Lesió Medul·lar i altres Discapacitats Físiques (ASPAYM).

Pere Navarro ha destacat que “les voreres són per als vianants, per als quals van en cadires de rodes i per als pares que porten sillitas i l’objectiu al final és que no circularan per elles” vehicles com els patinets. I ha recalcat: “La normativa que tenim nosaltres preparada ja la prohibeix, però tampoc estacionaran en les voreres”, ha afegit. En aquest sentit ha explicat que s’hauran de suprimir places d’aparcament per a automòbils perquè es col·loquen els patinets, les bicicletes i les motocicletes.

El responsable de Trànsit ha recordat que “hi ha nou milions de majors de 65 anys que caminen molt per prescripció mèdica o per raons de salut i que també volen que les voreres estiguen lliures d’obstacles”.

Pere Navarro ha advertit a més de que després del boom de la bicicleta “ve el dels desplaçaments a peu o en cadira de rodes per les voreres, que és un gran motor de transformació de les ciutats”. “És veritat que salen obstacles pertot arreu i a vegades no som conscients que per a la llum hi ha un pal que està en la vorera i uns altres per al semàfor, el senyal de trànsit o la paperera, a més de les terrasses i la publicitat”, ha comentat.

Al seu judici “el repte és fer un pal que aguante la il·luminació, que a meitat porte el semàfor, que damunt estiga el senyal de trànsit i que també sostinga la paperera, la qual cosa és un exemple que només és qüestió de posar imaginació per a anar resolent tots aquests obstacles que no es veuen des d’un despatx però sí des d’una cadira de rodes”.

La campanya té com a objectius fer una crida a la societat sobre la importància d’adoptar en els espais públics comportaments segurs i responsables amb els altres per a la convivència i destacar el paper de tots els agents implicats en la mobilitat per a prevenir accidents de trànsit. Pretén visibilitzar accions incorrectes en la via pública com les provocades per vehicles de mobilitat personal com els patinets, els camions de repartiment o els poals de fem.