Valencia

Les organitzacions professionals agràries que formen part d’ASAJA en la Comunitat Valenciana, La Unió de Llauradors i Ramaders i la Unió de Xicotets Agricultors i Ramaders del País Valencià han acordat la convocatòria d’una tractorada i manifestació el pròxim 14 de febrer a València.

L’objectiu és denunciar la situació límit que travessa el sector agrari. A més, cerquen reclamar a les administracions que plasmen mesures per a garantir una rendibilitat digna per als productors valencians.

RECORREGUT DE LA TRACTORADA

La marxa s’iniciarà amb una concentració de tractors i persones en la Plaça Sant Agustín de València. El recorregut conclourà en la Plaça Amèrica, on els representants de les organitzacions participants dirigiran unes paraules als assistents. Després aniran a la Plaça del Temple per a presentar a la nova delegada del Govern una taula reivindicativa i la petició d’una reunió per a abordar la crisi agrària.

CAUSES DE LA CONVOCATÒRIA

Entre les causes que motiven aquest acte de protesta cal destacar la crisi de rendibilitat en la majoria de les produccions agropecuàries i és que ara ha finalitzat la pitjor campanya de la història del caqui. També assenyalen l’augment dels costos de producció, motivat per l’increment del salari mínim. A més, critiquen la utilització de l’agricultura i ramaderia valenciana com a moneda de canvi en els acords de la Unió Europea amb països tercers, entre altres.

Els agricultors assenyalen que aquest panorama descoratjador s’està traduint en què la Comunitat és líder en superfície agrària abandonada amb més de 161.000 hectàrees deixades de cultivar amb una falta de relleu generacional i l’envelliment de la població agrària.