Joves

Més de 400 joves valencians seran contractats per l’Ajuntament durant un període d’un any, en el marc del programa ‘Avalem Joves +’, una iniciativa impulsada en col·laboració amb el Servef, i dirigida a afavorir la inserció en el mercat laboral de les persones joves en situació de desocupació. Així ho han anunciat esta setmana la regidora de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Sandra Gómez, i el secretari autonòmic d’Ocupació i director general del SERVEF, Enric Nomdedéu.

Tal com explicava Gómez, “des de l’Ajuntament de València sempre ens impliquem en aquelles iniciatives dirigides a millorar els nivells d’ocupació juvenil, i a afavorir l’experiència laboral de les i els joves valencians. De fet, subratllava la regidora, esta iniciativa suposa “un canvi radical de les polítiques d’ocupació tanta del Consistori com del Consell, atès que fins ara només s’oferien beques de 4 mesos”. “La nostra ciutat ha tingut una de les més altes taxes d’ocupació juvenil de tot l’Estat, però no hi havia polítiques serioses ni plans específics; només pegats”, denunciava Gómez.

Per açò des de la Regidoria s’ha optat per eliminar el programa ‘La meua primera experiència laboral’, el qual que “oferia beques i no contractes reglats”, i ha engegat en el seu lloc el programa ‘El meu primer contracte laboral’, amb contractes regulars, que contemplen tots els drets laborals corresponents per al beneficiari i, per descomptat, amb la pertinent cotització a la Seguretat Social per l’empleat. “Volem que els joves tinguen ocupació –afirmava la regidora- però que siga una ocupació digna i de qualitat”.

En este context s’emmarca la iniciativa en la que s’ha implicat l’Ajuntament: el programa del Servef ‘Avalem Joves +’, els objectius del qual són, en paraules del secretari autonòmic d’Ocupació i director general del SERVEF, Enric Nomdedéu, “millorar l’empleabilidad de les i els menors de 30 anys, facilitar una primera experiència laboral als joves, i posar en valor tot el talent juvenil”. El programa va dirigit a ajuntaments, mancomunitats i diputacions de tota la Comunitat Valenciana, i en el seu conjunt, s’espera beneficiar a més de 400 joves amb contractes que tindran una durada de 7 o de 12 mesos, segons les necessitats de l’entitat. A València tots els contractes que es formalitzen el seran per un any.

Requisits per a optar a ‘Avalem Joves +’

Per a poder participar en este programa és condició indispensable ser menor de 30 anys i estar inscrits en el Servef, en Garantia Juvenil. S’establixen dos categories de participació: per a joves sense qualificació determinada i per a joves amb qualificació acadèmica, cadascuna amb un topall salarial estimat de 18.000 i 26.000 euros bruts, respectivament (amb les cotitzacions de Seguretat Social incloses), segons les categories professionals que establisca cada entitat local. En el cas de València, es preveu contractar a més de 200 joves en cadascuna de les dos modalitats.

La regidora Sandra Gómez ha destacat la responsabilitat de les administracions cap a les persones joves, “que són els qui més han patit la crisi i, per açò, aquesta era una assignatura pendent cap a ells. Era imprescindible facilitar les oportunitats dels joves aturats”.