fallas-torrent

Ahir a la vesprada, el saló de plens del consistori va acollir la presentació de les quals seran les màximes representants de la festa fallera del pròxim any

Consuelo Haro Cortés, Carlos Galiana Llorens, Tamara Delgado Valdés, Mª Empar Arjona Dasí i José Martinez Polit formen el jurat que triarà a les Falleres Majors de la ciutat

El saló de plens del consistori torrentí va ser l’escenari on es van presentar ahir oficialment a les nou xiquetes i sis dones que enguany opten al càrrec de Falleres Majors de Torrent i Cort d’Honor per a l’exercici 2017/2018. Un acte que va estar presidit pel regidor de l’àrea de Cultura, Alfred Costa i les màximes representants de la festa fallera de 2017, Carmen Sirvent i Paula Giménez les quals van animar a les candidates a gaudir de cada moment de l’any que els espera.

Les candidates infantils són: Carolina Benavent de la falla La Plaça, Alejandra Palacios de la falla Ángel de l’Alcázar, Paula Tobajas de la comissió Antoni Pardo, Juli Dilata de la falla Poble Nou, Cristina Peris de la falla Sedaví, Rocío Hernández de la falla Carrer Toledo, Alexia Manzano de la comissió Avinguda Segon Tram, Lucia Alapont de la falla Avinguda Reina Sofia i Ana Ruiz de la falla Escultor Vicent Pallardó. D’altra banda, les candidates majors són: Anabel Tormo de la falla Sants Patrons, Paula Miquel de la comissió Pare Méndez, Amanda Faya de la comissió Ramón y Cajal, María Jesús Rincón de la falla Zaragoza-Parc Central, Mari Carmen Hernández de la falla Parc de Trénor i Itziar Martín de la comissió Antoni Pardo.

En el mateix acte també es va fer públic el nom del jurat que coneixerà en els pròxims dies a les candidates i que està format per Consuelo Haro, Carlos Galiana, Tamara Delgado, Mª Empar Arjona i José Martinez Polit.

Consuelo Haro Cortés
Consuelo és Tècnic Superior en Informació i Comercialització Turística i estudiant del Grau d’Educació Infantil en la Universitat Catòlica de València. És fallera des de l’any 1986, pertanyent a la comissió de L’Amistat (Massamagrell) fins a l’exercici 2010/2011 i fallera de la comissió Quart – Palomar (València) des de l’exercici 2007/2008 fins a l’actualitat. Va ser Fallera Major Infantil en 1996, Fallera Major en 2004 i Fallera Major de Quart – Palomar en 2008. A més, ha sigut component de la Cort d’Honor de la Fallera Major de València en 2009, membre del jurat de les preseleccions de Junta Central Fallera en diverses ocasions i jurat de la Cort d’Honor Fallera Major Infantil de València 2013.

Carlos Galiana Llorens
És especialista en gestió, producció i direcció teatral. La seua vida laboral està lligada a les arts escèniques i a l’organització d’esdeveniments. Com a actor ha participat en nombroses produccions teatrals i sèries de televisió. Carlos és faller des de xicotet, ha sigut durant tres anys president d’una falla del barri de Russafa. A més, ha obtingut nombrosos premis com a actor i director en els concursos de teatre i presentació de Junta Central Fallera. Actualment és regidor en l’ajuntament de València i ha presidit durant anys la falla Sevilla-Dénia, també és membre del Consell Rector de JCF.

Tamara Delgado Valdés
És llicenciada en Psicologia per la Universitat de València amb un màster en Psicologia Clínica. Ha sigut ponent durante tres anys en els programes de Diputació de València per a la dona i la tercera edat impartint xarrades i tallers en diversos municipis. És professora d’anglès i actualment treballa en el Centre Tecnològic AINIA. La seua trajectòria fallera va començar quan va nàixer en la comissió Bisbe Jaime Pérez-Luis Oliag a la qual segueix pertanyent. Ha sigut dues vegades Fallera Major Infantil i també Fallera Major en 2015, sent membre a l’any següent a la Cort d’Honor de la Fallera Major de València. En la seua falla ha ocupat càrrecs com a sotssecretària, delegada d’infantils, component de la delegació de cultura i protocol i tots els anys col·labora en l’organització de la presentació mitjançant la redacció del guió.

Mª Empar Arjona Dasí
Mª Empar Arjona Dasí és periodista de Official Press, responsable de la secció de Falles. Llicenciada en Periodisme per la Universitat CEU Cardenal Herrera amb un màster en Noves Tendències en Comunicació per la UJI, Curs Superior de Comunicació i Màrqueting Online i Curs ‘Tècniques Bàsiques en Protocol i Organització d’Esdeveniments’ en l’Escola Internacional de Protocol de València (EIP). A més té experiència en Canal 9 i diversos gabinets de comunicació d’institucions públiques. També és maquilladora professional amb experiència en maquillatge de televisió, social, festiu i amb aerògraf. És fallera en actiu de la comissió Carrer Malilla-Illa Cabrera (València) i enguany obté ja el Bunyol D’Or i Fulles de Llorer. A més va ser Fallera Major en 2008 i candidata a la Cort de la Fallera Major de València en 2005 i 2009.

José Martínez Polit
José Martínez Polit de “En hilos de seda” està dedicat a la indumentària Valenciana de Dona i Home igual que a l’alta costura en Nóvia, Festa i Comunió des de l’any 1998. La botiga-taller es troba a València i des dels inicis ha comptat amb una àmplia clientela de Falleres Majors de València, tals com Susana Remohí, Sara Martín, Noelia Soria, Gueguel Massmanian, Marta Agustín, Sandra Muñoz, Carmen Sancho o Alicia Moreno. Falleres Majors Infantils com a Paloma Redondo, Nela Ayora i Carmen Valero a més de ser Indumentarista Oficial de JCF per a la FMV Estefanía López i la seua Cort d’Honor en 2015. A més de cosir a diferents Corts d’Honor de València en tots aquests anys. Treballa amb les seues clientes amb la delicadesa i l’exclusivitat dels seus vestits, sempre respectant la tradició i l’autenticitat històrica de les peces d’indumentària.

Més informació: www.vivelasfallas.es