Torrent inicia el control de plagas de cucarachas, ratas y mosquito tigre

Los equipos de trabajo recorren cada día las zonas de control para elaborar un mapa que facilite las actuaciones

Control plagas Torrent

Des de principis del mes de març s’estan duent a terme treballs preventius de control i eliminació de plagues de rosegadors, paneroles i mosquits en diferents parts de la ciutat, així com en la xarxa de sanejament públic i altres canalitzacions. “Uns treballs que s’han avançat a l’arribada de la calor, moment de major proliferació de les plagues, i continuaran en les pròximes setmanes fins a completar el total del municipi”, explica la regidora de Sanitat, Encarna Lerma Besó.

En el cas de la desratització, les accions per a atacar i destruir a les rates i ratolins es completa amb un altre tipus d’actuacions com el control d’abocadors il·legals, la recollida diària de la brossa i la presència de suficients contenidors. També, tapant esquerdes i forats en jardins, cases abandonades, etc. En qualsevol cas, en el 99% de les ocasions en què les rates produeixen molèsties en l’entorn urbà, existeix un accés des de la xarxa del clavegueram fins a la zona on es produeix el problema.

Campaña del mosquit tigre

Per al control de mosquits es duen a terme treballs en pluvials i zones inundables, especialment. A més, després de períodes de fortes pluges s’intensificaran les inspeccions en els focus catalogats. D’altra banda, en l’últim rebut d’Aigües de l’Horta s’han publicat consells per a evitar la seua proliferació -com ja es fera el passat any- i en unes setmanes arrancarà una campanya en xarxes socials que es complementarà amb l’elaboració de fullets informatius.

En els tres casos, s’estableixen rutes diàries de treball per a canalitzar l’activitat dels equips de treball, formats per dues persones. Durant les intervencions es pren nota dels punts on s’aprecia una major presència d’insectes i animals per a elaborar un registre en forma de mapa sobre el qual plantejar el calendari d’aplicacions de manteniment a fi de mantenir la població en nivells acceptables.

“El municipi s’ha dividit en 11 zones amb els seus corresponents sectors i àrees de treballs. Aquesta divisió ajudarà a planificar les jornades de treball de camp i posteriorment a obtenir informació sobre el grau d’infestació de cada zona”, matisa Encarna Lerma Besó.

Els treballs periòdics tenen lloc en els mesos de març i abril, juny i juliol, i octubre i novembre. Entre desembre i febrer es realitzen dos dies per mes inspecciones en les zones conflictives com a parcs i avingudes amb palmeres i oliveres, zones properes a supermercats, perímetre dels mercats i mercats ambulants municipals, etc., així com tots els tractaments conjunturals necessaris segons les demandes ciutadanes prèvia inspecció.