Este dilluns ha arrancat a Torrent l’edició 2024 de MiradesFest, la Mostra de Cinema Social i Salut Mental. Un esdeveniment organitzat per l’Associació AFEM Torrent en col·laboració amb l’Ajuntament de Torrent.
La inauguració va tindre lloc en la Sala d’actes de Caixa Rural Torrent, on es van projectar les primeres huit pel·lícules de la programació. A més, va contar amb la presència dels regidors de Servicis Socials, Arturo García, de Cultura, Aitor Sánchez, i de Participació Ciutadana, Ana Penella.
La mostra, que s’estendrà fins al divendres 27 de setembre, inclou un total de 50 pel·lícules de caràcter social. Totes elles centrades en la salut mental, amb projeccions diàries des de les 18.30 fins a les 20.30 hores, amb accés lliure i gratuït.
El regidor de Cultura, Aitor Sánchez, ha expressat la importància d’esta iniciativa per a Torrent: “MiradesFest és una oportunitat única per a sensibilitzar a la societat sobre la salut mental a través del cinema. Des de l’Ajuntament, estem compromesos a donar suport a projectes com este, que combinen cultura i activisme social. Esdeveniments que ens conviden a reflexionar sobre realitats que moltes vegades no estan prou visibilitzades”.
A més, ha destacat el paper de la cultura en la construcció d’una societat més inclusiva: “El cinema és una ferramenta poderosa per al canvi social. Mostres com esta ens ajuden a crear una ciutat més conscient i empàtica”.
Un festival referent a la comarca
El dissabte 28 de setembre, a les 19.00 hores, se celebrarà la clausura del festival en l’Auditori de Torrent, on es projectarà el curtmetratge “La Buena Fe”. La seua actriu i directora, Begoña Soler, serà entrevistada per l’actriu i escriptora Charo Moreno. L’acte comptarà amb la presentació dels actors Verónica Garrido i Toni Felguera. A més, hi haurà d’una actuació especial dels ballarins del Conservatori Superior de Dansa de València, dirigits per Irene Chuliá Lizondo.
AFEM Torrent, organitzadora del festival, ha instal·lat una carpa informativa en el passeig de l’Avinguda al Vedat. En ella s’exposen els cartells de les pel·lícules participants i es repartixen programes de la Mostra. L’associació, dedicada al suport psicosocial de persones amb problemes de salut mental, definix MiradesFest com un espai de trobada entre el cinema, l’activisme social i el pensament crític, promovent els drets humans i la salut mental.