playa

El torneig se celebrarà en la platja del Cabanyal de València del 30 de juny al 2 de juliol seguint el format tradicional d’altres edicions. Així, el divendres 30 de juny arrancarà amb les escoles i el dissabte 1 de juliol serà el dia principal amb les competicions Senior masculines i femenines. Conclourà el diumenge 2 de juliol amb els veterans.

Per a esta edició es preveu una participació d’al voltant de 1.000 esportistes i una afluència de més de 15.000 persones al llarg d’un torneig que involucrarà 50 voluntaris que vetlaran per la seguretat i el benestar dels participants.

Esta edició presenta com principal novetat la seua aposta per destacar la dona en l’esport, que enguany ha presentat un increment del 80% en les fitxes de jugadores de rugbi, i per això tot l’equip col·legiat del torneig estarà integrat per dones, “què millor manera per a reivindicar que totes les figures col·legiades en el torneig siguen dones”, hi ha assenyalat Maite Girau. A més, Alhambra Nievas, primera dona a ser triada millor àrbitre de rugbi del món, serà la padrina d’honor de l’esdeveniment.

L’organització del torneig habilitarà també una zona de jocs d’aigua per als més menuts durant el divendres, allotjament gratuït per als participants per a les dos nits i obsequis que es repartiran al llarg del torneig.

Cal recordar que el Torneig homenatja el jugador valencià Pepe Rubio “Tiburón” que va morir en 1997 després d’un partit, i des de llavors, el seu club, el Tatami Rugbi Club de València organitza esta cita esportiva que compta amb la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal.