Un grup de valencians emprenedors ha llançat una marca de roba que ajuda la integració de les persones discapacitades. En concret, de persones sordcegues. Toppo Clothes és una línia de roba diferent que a més impulsa el talent artístic del col·lectiu.
Encara que no existeix un cens, es calcula que a Espanya hi ha al voltant d’1 milió de persones sordes i 200 mil sordcegues. Per això, Toppo Clothes ha apostat per llançar una línia de roba que visibilitze al col·lectiu.
Samarretes i dessuadores dissenyades per i per a sordcecs. Aquesta és una d’elles. Són de color negre perquè és el color més recomanat per a parlar amb persones amb dificultat visual i contenen dibuixos de la llengua dels signes.
Toppo Clothes. naix durant el confinament amb l’objectiu de visibilitzar a les persones sordcegues. A més, és una de les marques creades pels estudiants del Grau de Lideratge, Emprenedoria i Innovació de València, però no és l’única. També han creat licors exclusius i originals jocs de taula.
Dissenyades per cecs
L’amor a l’art venç qualsevol barrera. Moltes de persones sordcegues posseeixen molt talent artístic, malgrat les seues discapacitats. José Trigueros, creador i impulsor de Toppo Clothes, compte que «el dissenyador pateix la síndrome d’Usher». Lorenzo López es va quedar sord sent un bebè de 9 mesos. Va treballar com a pintor i dissenyador, però la posterior pèrdua del camp de visió que va patir no li va permetre amb el seu treball. Encara així, en Toppo té l’oportunitat de desenvolupar el seu potencial dissenyant les samarretes.
El pare de Trigueros també era sordcec. Això va ser una de les motivacions que li va portar a crear una marca de roba per a ells.
Projectes com el de Toppo obrin un nou espai en el sector de la moda. Amb els seus missatges personalitzats per a sordcecs creen moda inclusiva i visibilitzen als centenars de milers de discapacitats.