Toni Gaspar és des d’aquest dimarts president de la Diputació de València, després de la celebració d’un ple extraordinari en el qual ha rebut els vots dels 17 diputats i diputades que integren l’equip de govern provincial. Gaspar, vicepresident segon i responsable d’Hisenda des de l’inici de la legislatura, ha reflexionat sobre el context polític general i la situació de la Diputació en particular, i ha apostat per “encertar més que errar; escoltar més que parlar; i reconèixer per a poder rectificar”.

El també alcalde de Faura ha instat a “fer política amb majúscules, que significa que tot el que fa l’adversari no està malament, treballant a llarg termini per a deixar les coses millor que les trobem”. Toni Gaspar no ha fugit dels debats d’actualitat i ha insistit en la idea que “les institucions estan al servei de les persones”. Açò comporta que “poden canviar, fusionar-se, transformar-se i fins a desaparèixer perquè apareguen altres institucions, la qual cosa no ha d’espantar a ningú si aquestes decisions es prenen per a modernitzar i millorar els serveis i la qualitat de vida de les persones”.

Toma de posesión de Toni Gaspar como nuevo presidente de la Diputación de Valencia.

Gaspar ha pres possessió del seu nou càrrec davant el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Fulgencio; el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; la presidenta del Consell Jurídic Consultiu, Margarita Soler; i el rector de la Universitat Politècnica, Francisco Mora, entre altres autoritats i desenes d’alcaldes i alcaldesses que han seguit el ple des del Saló de Reines de la corporació.

El nou president de la Diputació ha agraït al seu antecessor, Jorge Rodríguez, el treball iniciat fa tres anys, “amb molts encerts, en opinió dels alcaldes i alcaldesses”, i també “la seua decisió d’apartar-se per a no entorpir el funcionament de la institució, una actitud que li honra i que no és molt habitual en aquests escenaris”. Toni Gaspar ha instat a l’equip de govern a “acabar el treball marcat en el full de ruta de fa tres anys, llimant i millorant tot el que siga necessari”.

El president ha considerat que “la història demostra que la diferència és essencial, i també la lluita, però que els acords són necessaris”, la qual cosa ha traduït en el consens, “una paraula, un valor, una actitud que hauria d’estar gravada en les institucions, cercant un present i un futur millor per a la gent a la qual representem”.

Finalment, Toni Gaspar ha agraït el seu esforç a les treballadores i treballadors de “aquesta gran casa”, als quals ha demanat “seguir funcionant junts per a superar els obstacles del camí”. Els caps de servei de la Diputació i els representants sindicals del personal de la corporació també han seguit aquesta sessió extraordinària en el saló de plens, convidats pel nou president.

http://7televalencia.com/amigo-diputacion-de-valencia/