Toni Gaspar: “És urgent el diàleg entre tots si no estem perdent el temps”

El president de la Diputació de València va participar en el programa Àgora on va explicar quines anaven a ser les línies a seguir com a responsable de la institució i va analitzar la situació política actual.

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, va participar en el programa Àgora de 7Televalencia que dirigeix i presenta Sylvia Costa. El responsable de la corporació provincial va explicar quins anaven a ser les línies a seguir a durant el seu càrrec i va aprofitar per a analitzar la situació política actual.

Va arribar a la Diputació amb el cas Divalterra en plena expansió i vas dir que anaves a assegurar el lloc dels treballadors. En quin punt està en aqueix assumpte?

Fa dos mesos vam tenir una col·lisió amb el dret mercantil i les lleis de transparència. Perquè l’empresa Divalterra es va crear fa molt anys i la legislació, referent a l’empreses públiques han canviat i aqueixa col·lisió, ens van donar molt disgustos a principi d’estiu. Per tant, la meua intenció és que Divalterra ha de tornar a ser administrada per la Diputació de València i per a açò volem que es dissolga la societat mercantil i pel meu tarannà vull una solució en la qual estiguem tots, que siga unànime i que estiguen els treballadors i els partits, inclosa l’oposició.

Toni Gaspar durant el seu discurs d’investidura com a president de la Diputació de València.

Després dels últims esdeveniments succeïts en política. Quin és el seu anàlisi sobre aquest tema?

Jo em pregunte si a la societat li importen més els estudis dels polítics o altres temes més vitals. Al final de tot aquest garbull trobem una base electoral i a mi, que estic dins, em resulta pesat. És urgent establir una reflexió i establir-la com més prompte millor. Estic en contacte amb líders d’altres partits polítics, d’altres formacions i tots estem d’acord en què cal reflexionar i dialogar, però ningú dialoga. Mentre no parlem entre tots, estarem perdent el temps i li l’estem fent perdre als ciutadans.

Unes preguntes d’índole personal. Porta més de 60 dies en el càrrec de president Què li ha donat i llevat la presidència de la Diputació de València?

Solament porte dos mesos i de moment m’ha donat l’oportunitat. Ja veurem quan s’acabe que queda de tota aquesta aventura. De moment, com et dic m’ha donat l’oportunitat de fer coses, de servir que per a una persona a la qual li agrada servir als seus veïns, és una satisfacció.

Un moment de l’entrevista amb el preident de la Diputació de València.

És un gran aficionat a l’esport. Segueix practicant-ho?

Sí, cal trobar sempre buit per a realitzar esport o exercici. És veritat que costa trobar els buits, però cal fer l’esforç. És més, és obligatori reservar-te algun moment per a realitzar aqueix esport.

És una eina fonamental per a realitzar un treball com el seu?

Desconnectar sí és una eina fonamental. Si segueixes els ritmes del dia a dia, de l’agenda, segurament t’oblides fins a de pensar, de reflexionar.

presidente
Presa de possessió de Toni Gaspar com a president de la Diputació de València.

És molt actiu en Instagram. Et serveixen les xarxes socials també per al seu treball?

Fa temps que, per raons personals, vaig decidir eliminar els meus perfils de Facebook i de Twitter. És veritat que Instagram ha quedat ací. Tampoc és que se siga molt actiu, la veritat, però em serveix d’entreteniment.

Òssia que no ho usa per a finalitats professionals o polítiques?

No, per res. Solament ho use en la meua faceta personal i ja està. Però sense donar-li més importància.