cementerio
Línea 10 de la EMT que conecta

Davant l’arribada del mes de novembre, i amb ell la festivitat de Tots els Sants, l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) ha disposat una sèrie de reforços i serveis especials en diverses línies d’autobús amb la finalitat de facilitar els desplaçaments dels milers de valencians que per aquestes dates s’acosten fins als diversos cementeris de la ciutat.

En concret, aquests reforços es concentren els dies 29, 30 i 31 d’octubre i l’1 de novembre en les línies 9 ‘La Torre – Universitats’ i 10 ‘Benimaclet – Sant Marcel·lí’, a més d’una línia de servei directe que el dia de la festivitat unirà el cementeri municipal amb el centre de la ciutat, sumant en el seu conjunt una oferta de més de 150.000 places per a aquells valencians que desitgen anar a honrar als seus difunts.

Així, a partir del dimarts 29 al dijous 31 d’octubre, la línia 9 incrementa la seua oferta de servei en un 25%, que es veurà reflectida en una freqüència de pas dels autobusos de 7 minuts, mentre que la línia 10 duplica per als últims dies d’octubre la seua oferta, amb una freqüència mitjana de pas de 6 minuts. Entre totes dues línies, s’ofereix de manera conjunta per a aquests dies previs a la festivitat un total de 70.000 places.

RUTA ‘ESPECIAL CEMENTERI’: ON COMENÇA I FREQÜÈNCIA DE PAS

L’1 de novembre, al servei de les dos línies se suma la posada en marxa d’un servei especial que enllaça de forma ràpida i directa el Cementeri i el centre de la ciutat, que amb el nom ‘Especial Cementeri’, contribueix a garantir una adequada oferta de transport públic en els itineraris que permeten als ciutadans acostar-se a aquests recintes.

Per a facilitar este servei especial, se situarà la parada d’inici en la illeta situada en el centre de la Plaça de l’Ajuntament, al costat de la font, i el seu trajecte finalitzarà en la mateixa porta del Cementeri de València. Aquest servei s’iniciarà a les 8’15 hores del dia 1 i finalitzarà prop de les 18 hores, sempre en funció de l’horari de visita al camp sant, i tindrà una freqüència de pas de 5 minuts.

En conjunt, només per a este dia s’ofereixen més de 45.000 places, amb una freqüència de pas també de 5 minuts en les línies 9 i 10. Esta última línia, i davant la gran afluència de viatgers que va registrar l’any passat en estes dates, veurà incrementada la seua oferta de servei en més d’un 200 per cent.

EMT TAMBÉ T’ACOSTA A la RESTA DE CEMENTERIS DE VALÈNCIA

En esta festivitat, la resta de cementeris municipals també registren un considerable nombre de visitants, arribant molts d’ells en transport públic. Així, els autobusos d’EMT també faciliten l’accés a altres cementeris de la ciutat com el de Benimàmet (Línia 62), Cabanyal (Línia 31), Campanar (Línia 67), El Grau (Línia 19) i Benimaclet (Línia 10)