petardos

Tirar petards és una de les majors tradicions de València durant les festes falleres. No obstant això, el seu ús i tret és alguna cosa que no agrada a tots els veïns de la ciutat pel soroll que causen en explotar i més si s’encenen durant l’horari nocturn.

Amb la finalitat de mitigar estes molèsties i afavorir la convivència en Falles, l’Ajuntament ja ha anunciat que estudia incloure en el bàndol de Falles 2019 un límit d’hores en les que quedaria prohibit tirar petards: des de la mitjanit fins a les 7 hores del matí, un fet que permetria la imposició de multes per part de la Policia Local en cas d’incompliment.

L’anunci d’esta mesura va tindre lloc en la vesprada d’ahir quan es va celebrar la taula de diàleg, constituïda per acord plenari, per a iniciar l’elaboració del bàndol de Falles que regularà el dia a dia a la ciutat durant el desenvolupament de les festes josefinas.

Encara que esta reunió va ser presidida pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, no van faltar altres membres del consistori com Pilar Soriano, Anaïs Menguzzato o Giuseppe Grezzi, a més de representants d’entitats veïnals, de comerciants, hostaleria i agents fallers.

Pere Fuset presideix la reunió del bàndol de Falles 2019.

Este matí ha sigut la mateixa Soriano, regidora de Contaminació Acústica, qui ha confirmat el plantejament d’esta restricció durant la visita a les obres del Parc Central. Allí Soriano ha assegurat que s’està treballant en uns “marges de recomanació per a compaginar la festa amb el dret al descans de la ciutadania”.

En concloure la reunió, Fuset va valorar positivament aquesta primera presa de contacte on es van marcar criteris que afecten les comissions falleres amb l’objectiu d’agilitar la tramitació de permisos. A més, es van donar a conèixer propostes que els serveis municipals han treballat des d’abril amb l’objectiu de millorar la convivència, la seguretat i la neteja en Falles, així com continuar disminuint les queixes veïnals per molèsties.

Com aconseguir els “vals de l’amor” que arriben a València per Sant Dionís