Mercadona

Mercadona reobri dos nous supermercats amb el Nou Model de Tenda Eficient, un situat en el municipi d’Alzira, concretament en el carrer Virgen de la Murta, i l’altre en la localitat de Museros, entre la Carretera Barcelona i el carrer Maestro Serrano.

La reforma del primer d’estos, ha suposat una inversió d’1,8 milions d’euros, i la reforma del segon, de més d’1,7 milions d’euros. A més s’ha col·laborat amb 40 proveïdors per a cadascun dels centres, un total de 80 proveïdors, els qui en el seu conjunt han donat ocupació a més de 300 persones durant la fase de la reforma.

Este nou model de supermercat presenta un nou disseny que millora la distribució, la decoració i la disposició de totes les seccions amb l’objectiu de millorar i optimitzar l’experiència de compra dels seus «Caps», com la companyia denomina internament als seus clients.

Les noves tendes eficients d’Alzira i Museros compten amb una superfície aproximada de sala de vendes d’1.800 i 1.600 metres quadrats respectivament, i disposen d’un disseny totalment renovat respecte a l’anterior model de tenda amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d’accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Este nou model de tenda aposta per amplis espais diàfans que faciliten l’entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Novetats en totes les seccions
A més, presenten novetats en totes les seccions i d’elles es beneficien tant els “Caps” (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per exemple, disposen d’una nova entrada amb doble acristalado que evita corrents d’aire, lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, un nou punt d’acabat per a la carn, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i una nova exposició en la peixateria per als productes de petxina i sushi; entre altres novetats.

Este nou Model de Tenda Eficient de Mercadona també cerca oferir un millor servei per a facilitar l’acte de compra dels clients mitjançant l’ampliació dels passadissos de fruita i verdura, un nou model de cistella de la compra i dos models de carros, molt més ergonòmics i lleugers.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: tenda ecoeficient
A nivell mediambiental, s’han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de tenda convencional, a causa de la millora de l’aïllament tèrmic i acústic, optimitzant els materials i el grossor de parets i sostres i amb nous arcones de congelat més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d’il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.