puente
GRAFCVA264. VALENCIA, 02/12/2019.- Una persona circula bajo la lluvia, en un patinete eléctrico, este lunes, en el que la previsión de AEMET para la Comunitat Valenciana es de precipitaciones persistentes y localmente fuertes y viento flojo o moderado. EFE/Manuel Bruque

Aquest dijous arranca l’últim pont de 2019, tres dies de descans que en algunes comunitats sumarà fins a quatre jornades en desplaçar la festivitat de la Immaculada (diumenge 8 de desembre) al dilluns dia 9.

Des de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) s’ha emès un informe en el qual es detalla com serà el temps per a aquestes dates de festa on sembla que finalment regnarà l’estabilitat després d’uns dies de fortes precipitacions en gran part de la península i la Comunitat Valenciana.

DIJOUS 5

S’esperen precipitacions a Canàries, terç oriental peninsular, Balears i àrea de l’Estret que podrien anar acompanyades de tempestes i que podrien ser localment fortes a primeres hores en l’est de Catalunya, Balears i punts de la Comunitat Valenciana. Les precipitacions aniran disminuint, excepte a Canàries on seran localment persistents. En la resta del país, predomini de cels amb intervals nuvolosos tendint a disminuir. Cota de neu oscil·lant entre els 1200 i 1700 metres. Temperatures en ascens en general. Vents de component oest i nord en general.

DIVENDRES 6 – DISSABTE 7

Durant aquests dies s’espera el predomini de temps estable en la Península i Balears, sense precipitacions en la major part de zones, excepte en l’àrea mediterrània, on hi ha probabilitat d’algunes precipitacions en la primera meitat del divendres. No s’esperen canvis significatius en les temperatures, amb algunes gelades febles a l’interior de la meitat nord peninsular. Els vents predominaran del nord i est, tendint a disminuir.

DIUMENGE 8 – DILLUNS 9

El diumenge és probable que un front fred penetre pel nord-oest peninsular i produïsca precipitacions que tendiran a estendre’s cap al sud-est, sent més intenses en el nord-oest, i aconseguint feblement el sud de la Península, sent molt poc probables en el sud-est peninsular i a Balears. El dilluns les precipitacions tendiran probablement a disminuir en totes les zones, excepte en l’extrem nord peninsular, quedant els cels amb intervals nuvolosos. En general no s’esperen canvis significatius en les temperatures, i quant als vents és probable que siguen fluixos en la major part de la Península i a Balears.