Un tiburón azul aparece en una playa de Valencia
El tiburón en la playa de El Puig.

Un “peix gegant”, així és com una banyista de la platja de El Puig descrivia el que acabava de veure. Però aqueix teòric peix era en realitat un tauró blau també conegut com a tintorera.

Els fets van succeir aquest dilluns al matí, prop de les 13 hores. Segons relata el diari Levante EMV, una estiuejant italiana va notar la presència de l’animal. La dona es trobava en companyia de la seua família i una amiga quan van veure al tauró de uns dos metres de llarg.

Després d’eixir ràpidament de l’aigua, van contemplar com la tintorera va intentar accedir a la riba de la platja. Davant la impossibilitat de poder avançar, l’animal va donar mitjana tornada i va enfilar cap a la part de les roques. Una vegada allí va posar rumb a mar obert i els banyistes van perdre el seu rastre.

Malgrat el succésels testimonis no van alertar a l’autoritats competents. De moment, no hi ha hagut un nou albirament de l’animal pel que es creu que aquest ja ha eixit de la costa valenciana.

AIXÍ ÉS EL TAURÓ BLAU: 13 ATACS I 4 MORTS 

La tintorera o tauró blau és una espècie marina que viu en tots els mars del món i és comú al Mediterrani. Se li pot distingir per tenir dues aletes dorsals, dos pectorals, dos anals i una cabal.

La mitjana de longitud és de 2,5 metres i el seu pes sol rondar els 80 quilos. Respecte a les seues dents, són de forma triangular amb vores serrades. A més, mai els perden i és que malgrat caure’s són reemplaçats constantment.

Quant a la seua relació amb els humans, rarament produeixen mossegades. Segons les últimes dades, de 1580 a 2013 només s’havien registrat 13 atacs a tot el món dels quals van morir 4 persones.