Vuelve a temblar el suelo de la localidad de Millares esta madrugada
Terremoto registrado en la localidad de Millares.

El municipi valencià de Millars, a la comarca de la Canal de Navarrés, ha tornat a ser testimoni d’un moviment sísmic. Segons ha informat l’Institut Geogràfic Nacional (IGN), el terratrèmol ha sigut de 1,7 graus i s’ha produït durant la matinada.

Concretament, aquest s’ha registrat a les 04.54 hores. L’epicentre del sisme s’ha produït a l’est del terme municipal de Millars en una profunditat de 8 quilòmetres.

La zona del terratrèmol està compresa entre el riu Xúquer i l’inici de l’embassament de Tous. De fet, aquesta àrea de València s’ha convertit en una de les de major activitat sísmica de la Comunitat.

Ja s’han registrat 6 sismes diferents en aquesta zona de la Canal de Navarrés en el que portem d’any. A més, s’han produït un total de 18 sismes en la Comunitat Valenciana en tan sols dos mesos. De fet, aquest moviment sísmic és el cinquè produït a Millars en 2022. A la província de València, ja es recuentan 10 terratrèmols enguany.

LA COMUNITAT VALENCIANA, ZONA DE RISC SÍSMIC

Davant aquests terratrèmols, cal destacar que aquestes localitats pertanyen a la zona de major risc sísmic en tota la Comunitat. De fet, l’autonomia es troba en situació d’emergència sísmica les 24 hores del dia.

Per sort, aquests terratrèmols no han generat danys en les localitats. No obstant això, aquests sismes alerten i avisen a les autoritats. No es descarta la possibilitat que es puguen produir amb una major força i gravetat en el futur.

Per a solucionar aquesta situació, la Generalitat Valenciana i l’Institut Geogràfic Nacional (IGN) treballen braç a braç per a intentar prevenir aquests successos a través d’informes i mesuraments.

La detecció precoç de les sacsejades, elaboracions de plans de risc i la construcció d’edificis amb la norma de sismorresistencia són algunes de les mesures que s’estan realitzant per a prevenir tremolors d’una gran magnitud.