Un terremoto agita la Comunitat Valenciana
Terremoto registrado en Guardamar del Segura (Alicante).

El litoral sud de la Comunitat Valenciana ha tremolat aquest matí amb un terratrèmol. Segons ha informat el Institut Geogràfic Nacionalel sisme ha sigut de 2,6 graus en l’escala de Richter i s’ha produït en el sud de la província d’Alacant.

El moviment de terra s’ha registrat a primera hora de la jornada, a les 08.18 hores. En concret, ha tingut lloc enfront del litoral de Guardamar del Segura amb un epicentre a 7 quilòmetres de profunditat.

Des del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana han declarat que “el telèfon 112 no ha rebut anomenades ni s’ha atès serveis relacionats”.

LA COMUNITAT VALENCIANA, ZONA DE RISC SÍSMIC

Davant aquests terratrèmols, cal destacar que aquestes localitats pertanyen a la zona de major risc sísmic en tota la Comunitat. De fet, l’autonomia es troba en situació d’emergència sísmica les 24 hores del dia.

Per sort, aquests terratrèmols no han generat danys en les localitats. No obstant això, aquests sismes alerten i avisen a les autoritats. No es descarta la possibilitat que es puguen produir amb una major força i gravetat en el futur.

Per a solucionar aquesta situació, la Generalitat Valenciana i l’Institut Geogràfic Nacional (IGN) treballen braç a braç per a intentar prevenir aquests successos a través d’informes i mesuraments.

La detecció precoç de les sacsejades, elaboracions de plans de risc i la construcció d’edificis amb la norma de sismorresistencia són algunes de les mesures que s’estan realitzant per a prevenir tremolors d’una gran magnitud.