Imagen del mapa donde ha tenido lugar el terremoto

A les 6 de la matinada d’este dilluns ha tingut lloc un terratrémol de magnitud 2,5 en l’escala de Richter en aigües del Golf de València, afortunadament ha sigut de poca intensitat. Segons informa l’Institut Geogràfic Nacional a través del seu compte de Twitter s’ha produït enfront de la costa de Sueca, en concret a 12 quilòmetres del municipi. Per sort, ha sigut tan feble que no ha sigut percebut per la població ja que no hi ha hagut cridades d’avís al telèfon 112.

La zona de la Safor i Marina Alta ja han patit aquest tipus de moviments sísmics. En 7 Televalencia publiquem fa uns mesos notícia d’un terratrémol a Oliva de 2,6 graus, també sense cap tipus de mal.

Davant un terratrémol els experts recomanen mantindre una actitud tranquil·la, constructiva i serena. Cal valorar la situació, si el terratrémol no és fort no cal preocupar-se, ni exagerar. Protegir-nos el cap davall d’una taula, no eixir de l’edifici si ens trobem en un lloc segur, en cas d’eixir cercar llocs oberts, evitem córrer per a no multiplicar el pànic. Usar escales abans que ascensors, pot anar-se l’electricitat i quedar atrapats.

El huracán Leslie golpea a la Comunitat Valenciana