Justicia rechaza el recurso de los hosteleros e impide su reapertura antes del 1 de marzo
Las terrazas de la Plaza de la Reina de Valencia antes de la pandemia. / William Carletti (Unsplash)

Les terrasses de l’hostaleria valenciana tornen a la normalitat. A partir d’aquest dimecres els exteriors de bars, restaurants i cafeteries ja no podran ocupar les calçades ni més espai del que disposen per permís.

Amb la caiguda de les restriccions a les terrasses per part del Consell, el Ajuntament de València ha tornat a aplicar l’Ordenança Reguladora de l’Ocupació del Domini Públic Municipal. Aquesta regula l’ocupació de taules i cadires en l’espai públic e impedeix utilitzar la calçada destinada als vehicles.

Malgrat l’oposició per part de l’hostaleria, els qui reclamaven mantenir l’espai guanyat durant la pandèmia per l’alta demanda d’espais exteriors i les restriccions imposades per a frenar la propagació del coronavirus, des del consistori veuen “lògic” recuperar l’Ordenança.

“Crec que és lògic i normal que tornen a una situació que és la que tenen permesa. En definitiva, és tornar a la seua situació. No és llevar les terrasses, és que les terrasses tornen a la situació de normalitat“, ha explicat avui l’alcalde de València, Joan Ribó.

Segons l’edil, si València està recuperant la normalitat també han de fer-ho les terrasses. “Aquesta vesprada amb tota normalitat cridarem a les noves Falleres Majors de l’any que ve. Aqueix és un indicador de normalitat que se suma al del 9 d’Octubre i a les Falles. La normalitat ha d’arribar també a unes terrasses a les quals se’ls va donar un permís especial amb el tema de la pandèmia”.

Ribó ha recordat que actualment ja “no hi ha cap limitació a l’interior”. Per això, considera que “no sembla raonable” prorrogar l’autorització que permet l’ampliació de les terrasses.