El barri de Russafa és indiscutiblement una de les zones més emblemàtiques de la ciutat de València. Amb una bona part de la seua activitat destinada a l’hosteleria i l’oci, Russafa es converteix dia rere dia en un autèntic niu de turistes i locals que a’apropen als seus carrers en busca de distracció i bons aliments.

Ara bé, com es senten els veïns del barri amb aquesta realitat? Estan contents de participar d’ella o pensen que hi ha massa rebombori a un barri de costums més tranquiles?

Un decret de l’Ajuntament de València va obligar els hostelers del barri a reduir fins a un terç les dimensions de les seues terrasses. Això, segons ells, ha incrementat la destrucció de llocs de treball i ha contribuit a crear un clima d’inestabilitat als establiments del barri. I, per altra banda, ha propiciat la creació de l’Associació per una Hosteleria Responsable en Russafa.

En aquest sentit, la recentment creada Associació aboga per impulsar al barri un turisme sostenible i un oci respectuós. Per això, l’Associació està disposada a establir un diàleg amb l’Ajuntament per tal d’aclarir quin model de turisme és l’optim -tant per al barri de Russafa- com per a la resta de barris de València.

Empresarios de Ruzafa abogan por una hostelería respetable que favorezca la convivencia