Fin del estado de alarma: no se podrá limitar las reuniones
Diversos ciutadans gaudeixen de les terrasses durant la pandèmia. / EFE

La cultura del “terraceo” torna amb més força que mai en els mesos d’estiu. El bon temps genera que els espanyols vulguen asseure’s a les terrasses dels bars per a prendre l’aire i gaudir d’un picotege acompanyat d’una bona beguda.

Normalment, el que marca la tradició és passar tota la vesprada gaudint del bon temps sense preocupar-se del pas de les hores. No obstant això, sembla que això canviarà en algunes terrasses d’Espanya que han començat a limitar el temps de consumició.

La mesura té un objectiu clar: augmentar els guanys de l’hostaler després de les pèrdues de la pandèmia. En la majoria de les ocasions, els clients romanen asseguts tota la vesprada amb una mateixa consumició. D’aquesta manera, es lleva espai a aquells nous clients que volen asseure’s a gaudir i pagar per una consumició.

Les terrasses ‘cronòmetre’ ja estan assentades en alguns bars de Bilbao o Barcelona. En aquesta mena de terrasses cal fixar-se en quina beguda es vol consumir, depenent de l’elecció el temps permès per a estar assegut varia.

ELS NOUS TEMPS DE LES TERRASSES ‘CRONÒMETRE’

Si el consumidor tria un cafè el temps es redueix a 15 minuts; consumir una cervesa significa tenir 25 minuts per a acabar-la; i per a aquells més entremaliats que preferisquen un cubata disposen de 35 minuts.

Però aquests bars no sols compten les begudes, també hi ha carta per a aquells que arriben amb fam. Si et demanes un entrepà el temps de consumició serà de 40 minuts. Així mateix, en alguns bars de Barcelona s’ha establit com a màxim una hora per als quals vagen a menjar.