tendencias

Queden pocs dies per a finalitzar l’any i donar la benvinguda a 2019, un any en el qual cada vegada quedarà més palès la transformació que està vivint el món laboral al nostre país. Regus, proveïdor global d’espais de treball, ha analitzat quins seran les principals tendències que prevaldran en el mercat laboral de cara al pròxim any:

– Flexibilitat horària: Tant els professionals com els ocupadors es van rescabalant, de manera gradual, del requeriment d’estar asseguts en una oficina de 9h a 18h. L’estandardització dels horaris d’oficina a poc a poc es va quedant arrere i amb si porta nous models de realitzar el treball.

– Creixement exponencial dels espais de treball flexible: Segons un estudi de JLL, en els últims cinc anys, el sector dels espais de treball flexible ha crescut a un ritme del 200%. Aquests espais afavoreixen el networking i la creació de sinergies entre empreses de diferent índole.

– Tecnologia: La implantació creixent de les noves tecnologies en l’àmbit laboral s’està convertint en un factor més important per a la captació i retenció de talent. Els treballadors volen comptar amb l’últim en tecnologia, per a poder exercir el seu treball de la forma més eficient possible i maximitzar així la seua productivitat, es troben on es troben.

– Mesurament per resultats: Gràcies a la liberalització d’horaris i espais de treball, l’era del presentismo s’acosta més a la seua fi. Les empreses d’avui dia s’han donat compte que estar assegut en una taula 8 hores al dia, 5 dies a la setmana, no és sinònim de productivitat.

– Creativitat: Un dels trets més importants que sol·liciten les empreses en els professionals d’avui és la capacitat de pensar ‘out of the box’, és a dir, adoptar un pensament creatiu que permeta eixir de la zona de confort i provar de fer coses que no s’havien fet abans. Els professionals més creatius estaran d’enhorabona l’any vinent, ja que cada vegada es veurà més recompensada aquesta habilitat en el món laboral.