temporal
GRAFCVA7344. ORIHUELA (ALICANTE), 12/09/2019.- - La gota fría que azota la Comunitat Valenciana afecta este jueves a la mitad sur de la provincia de Valencia y a prácticamente toda la de Alicante, donde aunque no ha causado daños personales ha obligado a varios rescates y generado problemas de transporte, dejando valores pluviométricos históricos.En la imagen, la entrada Norte de Orihuela por la N-340, cortada debido a las lluvias.EFE/ Morell

La gota freda que assota aquests dies la Comunitat Valenciana continuarà durant tot el cap de setmana segons assenyalen les prediccions de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Serà aquest divendres quan la DANA descarregue la pitjor part en una jornada que tindrà en alerta roja (risc extrem) a les províncies d’Alacant i València i en alerta taronja (risc important) a Castelló, amb excepció dels municipis del nord on el risc serà moderat i per tant l’alerta es mantindrà en estat groc.

No obstant això, serà demà dissabte quan la DANA suavitze el seu avanç per la zona mediterrània i és que l’alerta passarà de roja a groga i només es mantindrà en el sud de la província de València i el nord d’Alacant a causa de la possibilitat de pluges torrencials. Durant la jornada, les temperatures mínimes es mantindran estables i amb pocs canvis mentre que les màximes aniran en ascens conforme avanç el cap de setmana.

Per al diumenge les previsions d’Aemet anuncien cels nuvolosos encara que podrien registrar-se precipitacions acompanyades de tempesta en tota la Comunitat Valenciana a excepció del sud d’Alacant on la probabilitat serà menor. Igual que el dissabte, les temperatures mínimes aniran en ascens i les màximes sense alteracions.