taxistas

Prop d’1.200 taxistes de tota la Comunitat Valenciana s’han sumat hui a la vaga nacional convocada a Madrid per a protestar contra la competència deslleial exercida, segons el parer dels manifestants, per les empreses de vehicles de lloguer amb conductor, és a dir, companyies com Cabify o Uber.

Mentres que a València s’ha convocat un atur de 120 minuts entre les 12 hores i les 14 hores, a Madrid 400 taxis valencians s’han unit a la marxa realitzada entre l’estació d’Atocha i el Congrés dels Diputats.

Els convocants d’estes protestes tant a nivell autonòmic com a nacional han sigut les associacions ATCV, la Confederación de Autónomos del Taxi, la Unión de Asociaciones de Autotaxis, USO, AET i Elite Taxi. Totes elles tenen com a objectiu aconseguir una major regulació del Govern per a limitar les llicències de Vehicle amb Conductor (VTC) a Espanya.

Cabify opera amb normalitat
La companyia ha anunciat que hui operarà amb normalitat respectant el dret a vaga per part dels professionals del sector del taxi.

A més, en el comunicat emès per Cabify han assenyalat que els taxis no són els seus competidors ja que asseguren que la missió de l’empresa és substituir al vehicle particular dins de les ciutats per a “acabar amb el tràfic urbà i per tant amb la contaminació”.

Referent a la liberalització del sector, Cabify ha manifestat que “tots els agents del sector haurien de treballar conjuntament amb l’Administració per a cercar la forma d’assegurar l’evolució del mercat i la protecció de tots els que es troben dins”. Al mateix temps, la companyia de vehicles ha reiterat que opera “de forma legal a través de llicències VTC” i ha recordat que Cabify no pot “captar cap client directament en el carrer” posat que els usuaris han de sol·licitar aquest servei a través de l’aplicació mòbil pel que consideren que no estarien davant un cas de competència deslleial als taxistes.