La futura llei del Taxi de la Comunitat València està en plena marxa. El ple del Consell ja ha aprovat el projecte que es remetrà a Les Corts per a la seua tramitació.

Esta llei naix amb uns objectius molt clars: professionalitzar el sector i garantir l’eficàcia i qualitat del servei de taxis, però com aconseguir açò? El Consell ha proposat “una persona, una llicència”, és a dir, només el titular de l’autorització del taxi seria el que podria exercir esta labor. Però encara hi ha més, la llei proposa la creació d’un Centre de Distribució dels Serveis del Taxi on s’oferirà als taxistes la possibilitat d’agrupar-se en societats o cooperatives amb la finalitat de concentrar l’oferta i millorar la comercialització.

No obstant, la llei del Taxi no ha sigut ben rebuda per tots els treballadors, els qui denuncien la falta de comunicació entre el Consell i els propis taxistes per a crear una normativa en la que asseguren que no existix cap estudi previ del servei.

És ací on entra en joc la Plataforma d’Afectats que presidix Isabel Segura. Una agrupació on asseguren que este projecte de llei enfonsarà al sector i afectarà a més de 400 famílies valencianes.

L’objectiu d’esta Plataforma és reunir-se amb la Conselleria d’Habitatge per a poder tractar alguns dels punts més polèmics de la normativa i així arribar a un consens que beneficie a tots els taxistes de la Comunitat.