L’aplicació de la Taxa Turística torna a estar en la primera linea del debat polític a València. L’alcalde Joan Ribó ha rebutjat les proposta original de Podem al·legant que s’ha de deixar llibertat per a aplicar-la depenent de les necessitats de cada localitat. I la portaveu del PSPV demana diàleg i des de València en comú veuen bé que siguen els consistoris que l’apliquen segons els convinga.

L’alcalde de València, Joan Ribó, creu que “fa falta una taxa turística” encara que ha rebutjat la proposta de Podem en Els Corts perquè creu que hauria de tenir un tram municipal “molt important” per a repercutir en els seus serveis i ser flexible segons cada municipi.

La portaveu del PSPV a València, Sandra Gómez, ha assegurat que la proposta “no s’ajusta a la posició” de l’equip de govern. “Les coses cal reflexionar-la, parlar-les amb el sector i tots els agents implicats i crec que aqueix debat no s’ha produït i ha eixit una proposta que no s’ajusta a la realitat del sector ni de les necessitats del turisme en els diferents municipis”, ha dit.

Segons la portaveu socialista i primera tinent d’alcalde, per a aplicar-la obriria un procés de debat i diàleg com han fet sempre des de Turisme i “la taxa turística no pot ser l’excepció”

Per la seua banda, la portaveu de València en Comú, María Oliver, valora que **Podem “va en la línia” que siguen els ajuntaments els que decidisquen com s’aplica. També ha defensat que han de ser les ciutats les que siguen “protagonistes en les decisions” sobre els recursos que tenen a veure amb el desenvolupament de la ciutat.

“Volem que les ciutats tinguem en la decisió un paper fonamental. Entenc que hi ha municipis més xicotets que té alguna excepcionalitat respecte a uns altres més grans i aqueix debat s’ha de tenir, però jo crec que són els municipis i que Podem està en aqueixa línia, els que decidisquen de quina manera s’aplica” perquè revertisca en “el comú dels ciutadans”.

El primer edil ha argumentat que ha d’haver-hi flexibilitat per a poder aplicar-la, segons les necessitats de cada localitat i Sandra Gómez ha demanat debat i diàleg ja que la Taxa turística no pot ser l’excepció.