Tarongers se convertirá en un campus universitario más verde de estilo americano
Di

El Campus de Tarongers pavimentat i sense arbres tal com el coneixem té els dies comptats. La Universitat de València ha convocat un concurs d’idees que cerca la renaturalització de les seues instal·lacions.

Els quasi 100.000 m² de Tarongers seran objecte d’una millora paisatgística que es materialitzarà en 2023. Aquesta transformarà un total de 52.095 m², actualment pavimentats, en una gran zona verda universitària seguint models més europeus o nord-americans.

«Aquesta actuació es realitzarà en sintonia amb la política municipal de renaturalitzar i humanitzar l’espai públic«, ha explicat aquesta setmana el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo.

Els professionals interessats podran inscriure’s al concurs fins al dimarts 10 de maig. Els projectes presentats hauran de contemplar la renovació de l’espai urbà creant un conjunt unitari i recognoscible. Segons apunten, aquest ha de dotar al campus universitari de caràcter i qualitat ambiental. També es requereix la generació de zones d’estada protegides de l’assolellament i la dotació de mobiliari urbà.

A més, la millora del Campus ha d’oferir la possibilitat de celebrar esdeveniments a l’aire lliure. La idea principal és que tots ells puguen realitzar-se enfront de la biblioteca Gregori Maians. D’altra banda, ha d’integrar els recorreguts dels vehicles del SPEIS, així com la connexió i accessos a edificis existents i previstos. Entre els requisits també es troba la de garantir l’accessibilitat universal.

Segons han explicat, el premi no comportarà la redacció del projecte. Una vegada seleccionats cinc projectes pel jurat, aquests passaran per un procés de consulta popular. La comunitat universitària, l’estudiantat i persones que treballen al campus acabaran configurant l’entorn en el qual passen tantes hores.