iglesias

Els temps canvien i ho fan en tots els sentits, ara assistir a una missa sense col·laborar en el raspall per a recaptar donatius ja no pot ser una excusa per no portar diners en efectiu. Un total de deu parròquies de València s’han sumat a esta moda de l’electrònic vinguda d’Estats Units de manera que ara els feligresos també poden realitzar els pagaments a través de les seues targetes bancàries.

Esta fórmula de pagament ve de la mà de Banc Sabadell i accepta donatius de fins a 20 euros sempre que siga una targeta de crèdit amb dispositiu Wifi o un telèfon mòbil. El seu funcionament és molt senzill, es tracta d’un aparell en forma de faristol que permet triar l’import a través d’una pantalla tàctil i pagar acostant la targeta o el mòbil. A més, els terminals continuen convivint amb el model tradicional ja que disposen d’una ranura per a depositar monedes ja siguen euros, dòlars, lliures o iens.

A nivell nacional la primera església a sumar-se a este sistema electrònic va ser la Catedral de l’Almudena el mes de noviembre, encara que a València la primera a instal·lar-ho ha sigut la Basílica de la Verge. Actualment hi ha altres parròquies treballant en la incorporació d’esta fórmula com els Sants Juanes i Jesuïtes a les quals li seguiran altres set esglésies de la ciutat i un total de 23.000 de tota Espanya.

La historia solidaria que deja el Maratón de Valencia