Valencia vibrará con un gran espectáculo pirotécnico en el día grande de las Fallas
La Ciudad de las Artes iluminada en la Nit del Foc. /

No hi haurà focs artificials aquest mes de març ni l’esperada Nit del Foc. La Regidoria de Cultura Festiva ha rebut un informe de la Conselleria de Sanitat sobre el tret de l’espectacle pirotècnic del 19 de març. En ell s’adverteix que existeix un “alt risc” s’incomplir-se les normativa sanitària.

Segons l’informe, concretament s’atemptaria contra el distanciament social. Asseguren que l’espectacle de pólvora “podria ser de difícil gestió per les autoritats locals”. A més, afig que és possible que es generen situacions que incrementen el risc de difusió de la pandèmia. Entre aquestes posa com a exemple que es produïsquen aglomeracions en els terrats “per a observar el tret en millors condicions”.

Els serveis de Policia Local i Bombers han corroborat la decisió de Sanitat. Per això, l’Ajuntament ha descartat seguir avant amb l’organització d’aquesta particular Nit del Foc proposta per Piroval.

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha reiterat que “mantenim la voluntat de fer el màxim possible dins dels límits que ens marquen les autoritats sanitàries; tal com vam demostrar traslladant aquesta proposta del sector a la Conselleria”.

“Si en aquest cas les autoritats sanitàries han reconsiderat la seua viabilitat i finalment entenen que existeix un risc alt d’augment dels contagis, aquest Ajuntament i la festa de les Falles continuarem contribuint com fins ara a la millora de la situació sanitària amb un comportament responsable i exemplar”.

A més, ha afirmat que “tot el pressupost destinat a la pirotècnia per l’Ajuntament de València seguirà reservat per a pirotècnia. Quan ens indiquen que podem organitzar espectacles d’aquest tipus tornarem a programar-los i gaudir-los”.