Expojove suspende su apertura por segundo año consecutivo
Dos niños en una atracción de feria en Expojove 2019.

Expojove es cancel·la. Finalment, no hi haurà fira juvenil en Fira València durant aquest Nadal a causa de l’augment de contagis. Per tant, la inauguració que s’anava a produir aquest diumenge ha sigut suspesa.

La Conselleria de Sanitat li ha comunicat a l’Ajuntament de València que el certamen no s’havia de celebrar el pròxim 26 de desembre. Més concretament, aquesta suspensió ha sigut comunicada al regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana.

Les dades de contagis, sobretot entre la població infantil i juvenil, han sigut els responsables de la suspensió de l’esdeveniment. A més, cal recordar que part de la franja infantil encara no ha rebut la pauta completa de la bovina.

Així, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, s’ha vist en l’obligació de suggerir la cancel·lació de l’esdeveniment. Cal recordar que aquesta fira tampoc es va poder realitzar el passat 2020 per l’augment de contagis de coronavirus.

LA CANCEL·LACIÓ DE L’ESDEVENIMENT ESTAVA CONTEMPLADA

Aquesta setmana, el regidor ja va advertir que les activitats de la fira podien patir canvis en qualsevol moment en funció de la pandèmia i la suspensió de la fira estava sobre la taula. L’edil va comentar que si s’havia de suspendre l’esdeveniment es faria “sense cap problema”.

Aquest diumenge estava prevista la inauguració de Expojove, que ja estava planificada i dissenyada amb intenses restriccions de seguretat. En primer lloc, la reducció al 50% dels aforaments en les instal·lacions de Fira València. En segon lloc, s’anava a demanar l’ús del passaport Covid per als majors de 12 anys de cara a l’accés al recinte.

En tercer lloc, s’havia aprovat l’obligatorietat de l’ús de cadires en les activitats. I finalment, s’havia acordat respectar la distància interpersonal i el ús de màscara tant en interiors com en exteriors.

De fet, la pròpia web de la fira ja ha emès un comunicat oficial anunciant la seua suspensió. Ara està per veure si la Cavalcada de Reis pot ser la pròxima a ser suspesa. L’evolució de la pandèmia serà la que decrete la seua cancel·lació. Així, els Reis Mags d’Orient estan a l’espera de saber si podran venir a la capital del Túria.