Aquest diumenge a la nit, va sorgir la Superliga Europea. Aquest nou format és fundat per dotze clubs, entre ells Reial Madrid, Barcelona i Atlètic. Els altres nou són Milan, Arsenal, Chelsea, Inter, Juve, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham, amb Florentino Pérez com primer president.
Els creadors van manar un comunicat amb el qual naix una nova era en el futbol, un colp a aquest esport, abocat a greus canvis. En la Superliga participaran 20 clubs. Als 12 fundadors s’uniran altres tres i a aqueixos quinze s’afegiran cinc que es classificaran anualment tenint en compte el rendiment esportiu de la temporada anterior.
Format de la Competició
- Participaran 20 clubs. Els 15 Clubs Fundadors i altres cinc equips addicionals que es classificaran anualment sobre la base del rendiment de la temporada anterior.
- Tots els partits es jugaran entre setmana. Tots els clubs continuaran competint en les seues respectives lligues nacionals. Així, es preservarà el calendari tradicional que està en el centre de la vida dels clubs.
- La temporada començarà a l’agost amb la participació dels clubs en dos grups de deu. Els integrants jugaran partits d’anada i volta; els tres primers de cada grup es classificaran automàticament per als quarts de final. Els equips que acaben en quarta i cinquena posició jugaran un playoff addicional a doble partit. Posteriorment es jugaran playoffs de doble partit a partir quarts per a arribar a la final. Aquesta es disputarà a partit únic, a la fi de maig, en una seu neutral.
Ingressos per participar
Cada equip tindria assegurats 350 milions d’euros per participar. El comunicat de la Superliga va ser més enllà. «Els pagaments de solidaritat seran majors que els actualment generats pel sistema europeu de competició i es preveu que superen els 10.000 milions d’euros al llarg del període de compromís dels clubs. D’altra banda, la nova competició es construirà amb criteris financers de sostenibilitat, ja que tots els clubs fundadors es comprometen a adoptar un marc de despesa. A canvi del seu compromís, els clubs fundadors rebran, en conjunt, un pagament d’una sola vegada de 3.500 milions d’euros dedicat únicament a escometre plans d’inversió en infraestructures i compensar l’impacte de la pandèmia del COVID».
Tanmateix, a tot això caldria afegir els premis esportius. Entre altres destaquen els premis per ser guanyador, aconseguir la final o arribar a semifinals. A més, a nivell televisiu, generaria un interès molt major per als operadors. Per això, es produiria un market pool bastant més elevat que el de la Champions actual.