Els valencians ens donen les claus per superar la costa de gener

Planificar les despeses o quedar-se algun dia del cap de setmana a casa són algunes de les solucions que aporten els experts per superar aquesta època de l'any.

Ja ha arribat la famosa costa de gener, l’època de l’any en la qual toca estrènyer-se el cinturó i contenir les despeses. Darrere queden ja els dies de Nadal en els quals els valencians hem comprat, menjat i begut gairebé per sobre de les nostres possibilitats. La solució per passar-la està molt clara i és la de quedar-se a casa i seguir tirant de les sobres de Nadal, entre altres consells a tenir en compte.

A pesar que el panorama econòmic de les famílies s’ha pogut veure ressentida hi ha ciutadans que es mostren esperançats i confien que amb les rebaixes la costa remunti.

Crear un compte d’estalvi o fer una llista de despeses i d’ingressos ens pot ajudar a controlar l’economia domèstica. Però sempre hi ha afortunats que no els fa falta engegar aquests consells perque la vida els somriu.

Els experts recomanen poder planificar els diners que es va a gastar i pensar dues vegades si és necessari o no la despesa que vol realitzar-se. D’aquesta manera el pendent de la costa de gener no serà tan exagerada.