gordo

És només qüestió de dies que arribe un dels moments més esperats de l’any: el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal. El diumenge 22 de desembre milions d’espanyols estaran pendents enfront dels seus televisors dels 32 xiquets de Sant Ildefons i d’eixos 1.807 premis que es repartiran per tots els racons d’Espanya per a saber si són uns dels agraciats del dia.

Encara que la probabilitat de guanyar la Grossa és d’una entre 100.000 hi ha moltes supersticions sobre com atraure la sort per a ser un dels premiats. Algunes dels costums més utilitzats pels compradors de loteria una vegada tenen els seus dècims són passar-los per la panxa d’una embarassada o fregar-los per la calba o gep d’algun amic o familiar. Si tens un gat també estaràs de sort i és que una altra recomanació és passar el cupó pel seu llom.

A més, existeixen altres trucs per al moment de la compra. Per exemple, es diu que entrar en l’administració de loteria amb el peu dret pot suposar un colp de manera que s’incrementa si es demana al lotero que agafe el dècim seleccionat amb la mà dreta. Una altra opció és recórrer a amulets, molts compradors opten per talismans d’allò més peculiars com portar una moneda d’or, ficar-se una clau de ferro en la butxaca o col·locar-se una agulla en la jaqueta.

En el cas dels més creients també es tendeix a depositar els cupons prop de figures religioses com a sants o verges, mentres que en regions com Galícia s’opta per penjar el bitllet en una ferradura de la casa.

Per als més experts en estes qüestions també existeixen rituals als quals acudir abans del 22 de desembre, un dels més destacats requereix tindre un ciri taronja i dècims d’altres anys per a cremar-los i obtindre un colp de sort. Si esta és la teua opció triada no oblides repetir tres vegades la següent frase: “Que les teues cendroses tornen a mi en forma de premi!”.

Des de 7 Televalencia només podem afegir una cosa més: que la sort us acompanye.