“Nosaltres mai vam dir que baixaríem els impostos”

El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de València, Ramón Vilar, es defensa les crítiques de l'oposició sobre la pujada d'impostos

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de València, Ramón Vilar, ha indicat que ells mai van dir en campanya que anaven a baixar els impostos. Ha respost així a les crítiques abocades des de l’oposició sobre la pujada d’impostos que està previst aprovar en el ple d’aquest dijous.

Per a Vilar el que es portarà a terme és una actualització dels impostos municipals que, en cap cas, afecta a col·lectius sensibles com el de les famílies nombroses. Aquests últims han sol·licitat una reunió amb l’alcalde de València Joan Ribó per a compartir la seua problemàtica i encara no han obtingut resposta.

Crítiques de l’oposició

El Partit Popular municipal ha llançat una campanya informativa que porta per lema #ElimpuestazodeRibó, amb ella pretenen explicar als ciutadans les pujades fiscals de l’Ajuntament de València.

A més d’una rebaixa del 10% de l’IBI, des del Partit Popular proposen una bonificació del 50% en l’impost d’activitats económiques per a aquelles empreses que facen ús d’energies renovables, així com un descompte del 95% en l’impost de plusvàlues en el cas de les herències.

Per la seua part el grup Ciutadans ha fet referència als 55.00 autònoms presents a la ciutat de València. Així has denunciat que aquest col·lectiu haurà de pagar 177 euros més a l’any en concepte d’impostos i taxes.

La resposta municipal 

Des de l’Ajuntament es defensen i argumenten que els aproximadament 29 milions d’euros que es recaptaran amb els ajustos i actualitzacions de diferents impostos i taxes municipals es destinaren per a finançar serveis públics, com els 12 milions d’euros que s’invertiran en el manteniment de col·lectors, clavegueram i altres infraestructures de la xarxa de sanejament.