El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de València, Ramón Vilar, ha indicat que ells mai van dir en campanya que anaven a baixar els impostos. Ha respost així a les crítiques abocades des de l’oposició sobre la pujada d’impostos que està previst aprovar en el ple d’aquest dijous.

Per a Vilar el que es portarà a terme és una actualització dels impostos municipals que, en cap cas, afecta a col·lectius sensibles com el de les famílies nombroses. Aquests últims han sol·licitat una reunió amb l’alcalde de València Joan Ribó per a compartir la seua problemàtica i encara no han obtingut resposta.

Crítiques de l’oposició

El Partit Popular municipal ha llançat una campanya informativa que porta per lema #ElimpuestazodeRibó, amb ella pretenen explicar als ciutadans les pujades fiscals de l’Ajuntament de València.

A més d’una rebaixa del 10% de l’IBI, des del Partit Popular proposen una bonificació del 50% en l’impost d’activitats económiques per a aquelles empreses que facen ús d’energies renovables, així com un descompte del 95% en l’impost de plusvàlues en el cas de les herències.

Per la seua part el grup Ciutadans ha fet referència als 55.00 autònoms presents a la ciutat de València. Així has denunciat que aquest col·lectiu haurà de pagar 177 euros més a l’any en concepte d’impostos i taxes.

La resposta municipal 

Des de l’Ajuntament es defensen i argumenten que els aproximadament 29 milions d’euros que es recaptaran amb els ajustos i actualitzacions de diferents impostos i taxes municipals es destinaren per a finançar serveis públics, com els 12 milions d’euros que s’invertiran en el manteniment de col·lectors, clavegueram i altres infraestructures de la xarxa de sanejament.