Una startup valenciana crea la primera comunitat internacional de free tours

La seua característica principal es basa en una modalitat de pagament lliure després de la visita segons el grau de satisfacció.

GuruWalk

La startup valenciana ​GuruWalk​ ha llançat una comunitat internacional de free tours, basada en economia col·laborativa, on qualsevol persona pot publicar un free tour en qualsevol ciutat o destinació del món. Així mateix, els viatgers poden reservar el seu free tour, de forma totalment gratuïta, en el lloc de destinació i amb antelació a la seua arribada.

Este tipus de tours, anomenats free walking tours, ja consolidats en quasi totes les capitals europees estan revolucionant la forma en què els turistes estan viatjant. La seua característica principal es basa en la modalitat de pagament, sempre al final de la visita i basada en el grau de satisfacció (el concepte de “free” ve de lliure i no de gratis). Una forma de pagament que, a més d’adaptar-se a totes les butxaques democratitzant així l’accés a les visites guiades a tot tipus de viatger, es caracteritzen també per la dedicació dels guies i l’originalitat dels tours, que se centren més en l’experiència que en la mera transmissió del patrimoni històric.

L’emprenedor Juan Castillo, en detectar el potencial de creixement del sector, va fundar GuruWalk i en apeenas 8 mesos, el projecte ja compta amb més 400 free tours publicats en prop de 100 ciutats del món.

Així és la monetización de la startup valenciana

El model de monetización de GuruWalk es basa en el cobrament d’una xicoteta tarifa fixa sobre cada reserva que s’envia al guia des de la plataforma. Este model va ser provat i validat amb els guies de free tours a València, on té seu la startup.

En quedar validat el mínim producte viable, es va decidir deixar la plataforma totalment gratuïta, tant per a viatgers com per a guies, en pro d’un creixement ràpid, amb l’objectiu d’intentar ser capdavanters del sector free tour a nivell internacional.

Encara que els free tours tenen de moment més acollida a Europa, la missió principal de GuruWalk és oferir recursos que fomenten el turisme especialment en països en vies de desenvolupament i amb alt potencial turístic. És per açò que un dels països en els llocs en la qual més han enfocat la seua presència és a Cuba, on GuruWalk facilita que moltes persones puguen desenvolupar la seua activitat professional com a guies locals sense cost algun per a ells.