Bebés

La startup Liip, liderada per un equip de cinc joves enginyers, bioquímicos i pediatres, ha desenvolupat una pionera biotecnologia “wearable” de monitoratge de bebès i xiquets fins ara inexistent en el mercat de la salut. Es tracta de Liip Smart Monitor, la primera polsera intel·ligent del món capaç d’entendre i transmetre informació sobre l’estat de salut dels més xicotets en temps real i de forma precisa.

Aquest dispositiu mesura les principals constants vitals com són la freqüència cardíaca, saturació d’oxigen en sang i temperatura, ajudant als pares a identificar qualsevol anomalia a través del mòbil o tablet. El valor afegit és que proporciona als pediatres dades objectives, individualitzats i efectius per al seguiment dels seus pacients, la qual cosa afavoreix i accelera el diagnòstic, i redueix els temps d’assistència.

Aquest monitor detecta arítmies, taquicàrdies i bradicàrdies que poden tenir el seu origen en diverses cardiopaties conegudes o no, ser conseqüència d’infeccions víriques o bacterianes com la meningitis i evidenciar complicacions d’aquests processos infecciosos. També beneficia al camp de la neurologia pediàtrica enfront de complicacions tan freqüents i imprevisibles com a convulsions febrils i crisis epilèptiques causants de seqüeles, i en la detecció de situacions inesperades que comporten una parada cardiorespiratòria (mort sobtada, atragantament per agent extern…).

La bronquiolitis, que afecta més de 100.000 xiquets tots els anys, i, en general, problemes d’índole respiratòria com a pneumònies, laringitis, asma, tos pertusoide i les alteracions del somni… són unes altres de les aplicacions de Liip Smart Monitor. Destaquen, així mateix, els beneficis del seu ús en pacients amb malalties neuromusculars, paràlisi cerebral infantil i bebès prematurs (que suposen un 8% dels naixements anuals) ja que són molt susceptibles de patir patologies amb major prevalença que uns altres.