Tunick

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha mantingut una reunió amb el fotògraf Spencer Tunick que està cercant localitzacions per a realitzar una fotografia a València a la fi d’octubre.

El fotògraf ha visitat el monestir de Sant Miquel dels Reis i s’ha mostrat interessat en les possibilitats escèniques que ofereix l’edifici per a situar la composició fotogràfica. Tunick cerca un espai singular i ampli lloc que les seues fotografies reuneixen a centenars de persones i està valorant diversos emplaçaments en la ciutat de València.

A Tunick li ha impressionat tant l’arquitectura del monestir de Sant Miquel dels Reis com la història de l’edifici que, a més de ser monestir, ha sigut presó i ha tingut diferents usos fins a arribar a ser la seu de la Biblioteca Valenciana.

La directora general de Cultura i Patrimoni, ha manifestat que “des de fa mesos que vam tenir l’oportunitat d’involucrar-nos en l’acció de Spencer Tunick considerem que és una oportunitat excel·lent que no podíem desaprofitar”.

spencer tunick
Spencer Tunick durante su visita el monasterio de San Miguel de los Reyes.

Ha destacat que el fet que el fotògraf s’haja fixat en València “contribuirà a millorar la imatge de la ciutat relacionant-la amb la cultura i no amb altres projectes del passat que han llastrat la càrrega reputacional de la ciutat”.

Sobre el monestir de Sant Miquel dels Reis ha indicat que, si al final és la ubicació escollida pel fotògraf, servirà per a reforçar el posicionament d’aquest monument de bé d’interès cultural que cada vegada és més conegut i més visitat pels ciutadans. L’any passat, més de 59.000 persones van acudir al monestir en visites guiades, visites a les seues exposicions, trobades amb escriptors i activitats relacionades amb el foment de la lectura.

La Generalitat col·labora econòmicament amb l’activitat que realitzarà el fotògraf nord-americà coincidint en dies amb el festival d’art urbà ‘Intramurs’.

 

Visitas gratis al Monasterio de San Miguel de los Reyes