Serrería
Diseño de la paisajista Kathryn Gustafson del Parque Central una vez se haya producido el soterramiento de las vías.

València i Foment han fet un pas més en el projecte de prolongació del túnel de Serrería amb unes obres que podrien arrancar abans de 2020. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha sigut el responsable d’anunciar estes dades després de la reunió mantinguda durant el dilluns a Madrid amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, per a abordar l’agenda valenciana en matèria d’infraestructures.

Ábalos s’ha compromès a iniciar els tràmits que permetran l’inici de les actuacions per a la realització de l’Estudi Informatiu de l’actuació de la prolongació del túnel de la Serradora. Segons Ribó, es tracta d’una notícia satisfactòria en haver-se seleccionat l’alternativa 2 que suposa prolongar el túnel fins a l’Avinguda Primo Yúfera en benefici del Corredor Mediterrani que a més “possibilitarà el desenvolupament urbanístic del Grau” on podrien construir-se unes 2.500 habitatges.

Aquestes actuacions tindrien un cost de 78 milions d’euros i en paraules del propi alcalde és l'”opció òptima per a buidar el futur d’esta infraestructura, per a la que hem emplaçat al ministre a encarregar la redacció del projecte tècnic d’execució”.

Ribó també ha avançat que en la pròxima reunió del Consell d’Administració de la Societat Parc Central s’incorporarà una addenda al conveni en referència al finançament del canal d’accés (50% del Ministeri, 25% Generalitat i 25% Ajuntament), el túnel pasante i l’estació central de manera que s’unisca “de nou la ciutat entre barris separats per les platges de vies”.

A més, Joan Ribó ha convidat a Ábalos a visitar el Parc Central perquè puga comprovar de primera mà “el benefici a la ciutadania que tindrà la seua finalització amb el soterrament definitiu de les vies de tren al seu pas”.

El show de las luces del futuro Parque Central