Veïns i turistes a la platja de Puçol a l'estiu. / SERGI MAESTRO
Veïns i turistes a la platja de Puçol a l'estiu. / SERGI MAESTRO

Ja són 19 anys lluint en la plaça Rosa dels Vents la bandera blava, la Q de qualitat turística i el segell Qualitur, tres guardons que confirmen la qualitat de l’arena, de l’aigua i dels serveis que l’Ajuntament de Puçol ofereix cada any als veïns i turistes que visiten la platja a l’estiu, per a gaudir a més d’una àmplia programació amb el segell ‘Estiu Voramar’.

«Tenim una platja que destaca per la seua cura i manteniment, fruit d’això són els guardons amb els quals compte: bandera blava, Q de qualitat turística i segell Qualitur. Aquests títols reflecteixen, a més de la qualitat de la nostra platja, el nostre compromís amb l’excel·lència i la sostenibilitat», subratlla la regidora de Turisme, Elena Camarero.

«És un esforç i un treball durant tot l’any que té el seu recompensa i ens permet oferir una platja de qualitat amb uns serveis per als més exigents i que ens posicionen com una destinació turística de referència».

Si els serveis són clau, no ho és menys l’oferta d’oci que es trasllada a l’estiu a la platja, amb activitats que es repeteixen cada any i alguna sorpresa que debuta en aquesta edició, enguany sota una nova imatge: «Som Puçol, Som de la Mar».

«Som Puçol, Som de la Mar»: programació de l'estiu a la platja
Mercat medieval a Puçol. / SERGI MAESTRO

Entre la programació habitual d’oci, destaca el correfocs (15 agost), el mercat medieval (9 a l’11 d’agost), el sopar popular (14 agost), les activitats de la falla Camí La Mar (l’única falla d’estiu, a la platja) i les activitats de manteniment físic per a totes les edats (de dilluns a divendres).

També els concerts tenen presència a la platja: com el dirigit als joves a càrrec dels grups de rock de L’Ampli (que se celebra en l’Espai Jove); i el Centre Musical i Instructiu Santa Cecilia, que té reservada la nit del 19 de juliol en la plaça Rosa dels Vents.

I tres propostes diferents: la nit astronòmica, per a gaudir de la visió amb telescopis (17 agost), les sessions nocturnes de cinema familiar en l’arena (13 juliol i 24 agost) i els tallers mediambientals per a tota la família (26 juliol i 30 agost).

Finalment, una novetat per a aquest estiu: els dimecres i diumenges de juliol i agost, en la plaça Rosa dels Vents, Kangoo Rock & Jump, una divertida combinació d’exercici físic, salts, acrobàcies, música i diversió.

«Som Puçol, Som de la Mar»: programació de l'estiu a la platja
Els tradicionals correfocs de Puçol. / SERGI MAESTRO

Encara que reconeix que la programació d’oci atrau a una gran quantitat de públic, Adolfo León, regidor de Platges, destaca els serveis que s’ofereixen dia a dia en els mesos d’estiu: «Comptem amb un sistema de gestió de platja que ens permet mantenir les nostres instal·lacions en perfecte estat, comptem amb llavapeus, passarel·les d’accés, platja accessible amb cadires amfíbies, ombrel·les gratuïtes i posta sanitària amb servei de socorristes. A més, disposem d’Oficina d’Informació turística que també ofereix serveis de biblioteca i de lloguer de bicicletes. I, al costat d’ella, el Consultori Mèdic a la platja durant els mesos d’estiu»

Són propostes estiuenques que se sumisquen a l’hostaleria, que també s’ofereix al llarg de l’any en el passeig marítim: una variada oferta gastronòmica amb restaurants tradicionals i de nova cuina; ambdues es complementen amb una nova zona de food trucks, amb una gastronomia més informal i amb actuacions en directe. Tot això sense oblidar els quiosquets que es munten cada estiu en l’arena de la platja per a gaudir d’un agradable tardeo.

Puçol ofereix una platja per a tots els públics i amb totes les garanties que ofereixen les dues dècades de reconeixements internacionals.