Un sistema detectará las plazas libres de aparcamiento en Valencia
Vehículos estacionados alrededor del Mercado de Ruzafa.

València incorporarà un sistema intel·ligent d’aparcament per a l’any 2023. Aquest mig permetrà a la ciutadania visualitzar les places lliures en zones d’estacionament regulades de l’ORA.

Així mateix, el sistema donarà accés a la informació sobre parquímetres, punts de recàrrega de vehicles elèctrics i places de mobilitat reduïda. A més, també incorporarà dades sobre les zones de càrrega/descarrega i de taxis.

Aquestes funcions seran possibles gràcies a l’arribada d’eines tecnològiques com AppValencia, Geoportal o “València al minut”.

El projecte de l’Ajuntament compte amb un pressupost d’1.356.110 euros. Després de la publicació del plec de condicions del concurs de desembre, es pretén resoldre el contracte aquesta primavera. Posteriorment arrancarà l’execució del projecte perquè el servei estiga operatiu a l’estiu de 2023.

ES PODRÀ LOCALITZAR I IDENTIFICAR VEHICLES MAL ESTACIONATS

El nou sistema també permetrà visualitzar el estacionament en temps real per a detectar vehicles mal estacionats i rebre alertes. A més, arreplegarà la informació tant de zones regulades com no regulades amb dades sobre el nivell d’ocupació; temps mig d’estacionament en la plaça i temps històric.

Així mateix, es crearà un quadre de comandament i analítica avançada amb eines d’intel·ligència artificial. Aquesta funció posseirà informació sobre alertes de trànsit, vehicles elèctrics, parquímetres, noves formes de mobilitat, àrees de prioritat residencial i incorporarà el Valenbisi.

El plec de condicions també preveu realitzar una consultoria per a incloure l’actualització del Pla operatiu. Així, s’executaria el servei ORA, la definició d’indicadors i conjunts de Dades Obertes per a ús intern i de la ciutadania. A més, també es posarà en marxa una anàlisi de l’impacte de les noves formes de mobilitat urbana.